Θεσσαλία

Καρδίτσα: Έπιασαν μέλος οργάνωσης που διακινεί μετανάστες

Συνελήφθη τελικά στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος Ασφαλείας, το μέλος κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών, που σκόπευε να προωθήσει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας 43 παράτυπους μετανάστες, μεταξύ των οποίων και 15 ανήλικα παιδιά.

Ο 41χρονος συλληφθείς είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Μυγδονίας της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του συλληφθέντα αλλά και 36χρονου συνεργού του, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διευκόλυνσης παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και της διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Συγκεκριμένα, ύστερα από τηλεφωνική κλήση διερχόμενου οδηγού στο Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Μυγδονίας, πήγαν τις πρωινές ώρες της 1ης Δεκεμβρίου 2015 σε σημείο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Σερρών, όπου εντόπισαν τους 43 αλλοδαπούς να κινούνται πεζοί και χωρίς να διαθέτουν τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι η παράνομη μεταφορά τους έγινε με τη χρήση δύο ενοικιαζόμενων φορτηγών τύπου βαν, ενώ οι παράτυποι μετανάστες μπήκαν στη χώρα, ξημερώματα της 30ης Νοεμβρίου του 2015, από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Τονίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, ο κάθε ένας παράνομα διακινούμενος αλλοδαπός, προκατέβαλε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ σε μέλη του κυκλώματος που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία, για να οδηγηθεί στο εσωτερικό της Ελλάδας. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των υπολοίπων μελών του κυκλώματος και να διαπιστωθεί το εύρος της παράνομης δράσης του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com