1 2
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024 22:13
Κόσμος

Επαναφορά του εικονικού πνιγμού επιθυμεί ο Ντόναλντ Τραμπ


Υπέρ της επαναφοράς του εικονικού πνιγμού, μιας ανακριτικής μεθόδου που ισοδυναμεί με βασανιστήρια, τάχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας που προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς του waterboarding, όπως λέγεται, δηλώνοντας ότι θα επαναφέρει «οπωσδήποτε» τον εικονικό πνιγμό νομιμοποιώντας την χρήση του, καθώς εκτιμά ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κάνει πολύ χειρότερα, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «This Week» στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC. «Πιστεύω ότι η εξομοίωση του πνιγμού είναι κάτι το αμελητέο σε σύγκριση με όσα μας αναγκάζουν να υποφέρουμε» είπε ο Τραμπ και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο παράδειγμα του αποκεφαλισμού του Τζέιμς Φόλεϊ, του Αμερικανού δημοσιογράφου που εκτέλεσε το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο του 2014.
Όσων αφορά στις δημοσκοπήσεις η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ παραμένει στα ύψη.

Σύμφωνα με την Washington Post και το ABC ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 32% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έναντι 22% που συγκεντρώνει ο Μπεν Κάρσον. Στην τρίτη θέση κατατάσσεται ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο με ποσοστό 11%. οι δημοσκοπήσεις δημοσιεύτηκαν σήμερα.