Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Στο Εισαγγελέα τα νέα στοιχεία για την ΕΡΓΗΛ – Αποφασισμένη η Δημοτική Αρχή

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, πολιτικού ή υπηρεσιακού, για την πολύκροτη και σκανδαλώδη υπόθεση της ΕΡΓΗΛ, κατέθεσαν σήμερα το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, ο εκτελών χρέη Δημάρχου, κ. Θάνος Θεοδώρου και ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, κ. Απ. Γαλάτης, προσκομίζοντας όλα τα νέα στοιχεία, που στοιχειοθετούν τις ενστάσεις της ΔΕΥΑΜΒ κατά των απαιτήσεων της εταιρίας, στοιχεία που προέκυψαν από τη μακρά και λεπτομερή έρευνα εξέταση στη διάρκεια του πορίσματος της Πειθαρχικής Επιτροπής της επιχείρησης.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, ο κ. Θεοδώρου τόνισε:

«Η δημοτική αρχή παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στους δημότες και κάναμε το αυτονόητο. Ήρθαμε σήμερα εδώ και καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και έναν πλήρη φάκελο ο οποίος είναι ένα όπλο στα χέρια πλέον της δικαιοσύνης για να υπάρξει διαφάνεια στο σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει. Εμείς με την σειρά μας κάναμε και η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ και η δημοτική αρχή και οι υπηρεσιακοί παράγοντες όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να παραδόσουμε τον πλήρη φάκελο σήμερα στη δικαιοσύνη, έχσουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη ότι θα ρίξει φως στην υπόθεση και θα αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που δημιούργησαν αυτό το σκάνδαλο».

Στην ερώτηση τι περιέχει κάποια καινούργια στοιχεία ο φάκελος» ο κ. Θεοδώρου σημείωσε ότι είναι οι αποφάσεις από το Πειθαρχικό που πέρασαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες και άλλα στοιχεία που έχουν προκύψει. Είναι στοιχεία για όλο το θέμα, το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ.

Σε άλλη ερώτηση για το γίνεται με την πρώτη μήνυση ο κ. Θεοδώρου υπογράμμισε : «Περιμένουμε τις εξελίξεις. Κοιτάξτε τις εξελίξεις με την δικαιοσύνη καταλαβαίνετε για ευνόητους λόγους ότι δεν μπορούμε να τις πούμε δημόσια, περιμένουμε, σας είπαμε ότι έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη. Αυτό που πρέπει να αναρωτηθούν όλοι όμως είναι το εξής: γιατί τόσα χρόνια αυτοί που είχαν τις τύχες της δημοτικής αρχής στα χέρια τους δεν έκαναν το αυτονόητο, αυτό που κάναμε εμείς σήμερα με σεβασμό απέναντι στους δημότες όπψς έχουμε υποσχεθεί από την πρώτη μέρα της θητείας μας».

Τέλος στην ερώτηση αν εκτιμά ότι η σημερινή κίνηση μπορεί να ενισχύσει την διεκδίκηση της ΔΕΥΑΜΒ έναντι της ΕΡΓΗΛ που είναι πλέον στο ανώτατο δικαστικό επίπεδο, στον Άρειο Πάγο, ο κ. Θεοδώρου ήταν και πάλι κατηγορηματικός, τόνισε με έμφαση πως «η δική μας δημοτική αρχή κάνει κανένα συμβιβασμό, ούτε εκπτώσεις σε σκάνδαλα και στη διαπλοκή» και επανέλαβε ότι τα στοιχεία που κατατέθηκαν είναι «ισχυρά όπλα στα χέρια της δικαιοσύνης στην οποία έχουμε εμπιστοσύνη».