Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024 04:27
ΤοπικάΧωρίς κατηγορία

Δήμος Βόλου προς «έξι» ΣΥΡΙΖΑίους: Εμείς παλεύουμε με τα χιόνια, εσείς γράψτε διακήρυξη – επιθεώρηση για “Δελφινάριο”


Την αβάσταχτη ελαφρότητα των έξι δημοτικών συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ, που εν μέσω της κακοκαιρίας και με τις προσπάθειες της αντιμετώπισής της σε πλήρη εξέλιξη, επιχείρησαν να ασκήσουν κριτική στη Δημοτική Αρχή, καταγγέλλει με ανακοίνωση – απάντησή του ο Δήμος Βόλου και στην οποία αναφέρει τα εξής:

Την ώρα που Δήμος Βόλου και ΔΕΥΑΜΒ, μαζί με τους εθελοντές και τους συνεργαζόμενους ιδιώτες –ιδιοκτήτες μηχανημάτων και τους χειριστές του, συνεχίζουν, επί τρίτο 24ωρο, την σκληρή προσπάθεια να αντιμετωπίσουν με τις λιγότερες δυνατές παρενέργειες τις επιπτώσεις από τα αλλεπάλληλα κύματα μιας πρωτοφανούς κακοκαιρίας, τα έξι αστεία cartoons του ΣΥΡΙΖΑ, θεώρησαν καλό να ασκήσουν τη γνωστή κριτική τους, που, όπως πάντα, διακρίνεται για τη γελοιότητά της.

Φυσικά και δεν θα σπαταλήσουμε χρόνο να ασχοληθούμε μαζί τους. Τον καθένα από μας θα τον κρίνει η κοινωνία, ιδιαίτερα για το τι έχει να συνεισφέρει σε στιγμές κρίσης. Γι αυτούς, στην παρούσα φάση, δεν είναι δυνατόν να αναγνωριστεί ούτε η προσφορά ενός χαμόγελου… τουλάχιστον ας ασχοληθούν με τη συγγραφή των υπέροχων κειμένων των διακηρύξεων για τη νέα τους παράταξη, που άνετα θα μπορούσαν να αποτελέσουν κείμενο επιθεώρησης του Σεφερλή το επόμενο καλοκαίρι στο «Δελφι8νάριο».

Η ανακοίνωση των «έξι»

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι Ανδρέου- Μεϊκοπούλου Ελένη, Αποστολάκης Ιάσονας, Γαργάλας Κώστας, Δραμητινός Ματθαίος, Κοκκινάκη Φωτεινή, Μολοχίδης Γιάννης, αναφέρονται τα εξής:

Έλεγαν οι παλιότεροι πως το χιόνι είναι ευλογία. Δεν υπολόγισαν καθώς φαίνεται όμως τη Δημοτική Αρχή Βόλου και το καθεστώς της. Είναι παγκοίνως γνωστό ότι το πρόβλημα του περιορισμού του πηγαίου νερού εξ αιτίας ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών, σαν κι αυτές που σήμερα στον Βόλο υπάρχουν, αντιμετωπίζεται με την αναπλήρωση με νερό από γεωτρήσεις ή μονάδες αφαλάτωσης.
Η μόνη όμως από ότι φαίνεται που δεν το ήξερε ήταν η Δημοτική Αρχή. Και άφησε ολόκληρες περιοχές χωρίς νερό και με επιπτώσεις στη θέρμανση που εξέθεταν σε πιθανό κίνδυνο τη ζωή ευπαθών ομάδων των συνδημοτών μας, αναρίθμητα νοικοκυριά στο έλεος του καιρού και με τις ανάγκες του κυριότερου αγαθού, του νερού, να χτυπήσουν κόκκινο. Και πως άραγε να μην συμβεί αυτό όταν ενώ υπήρχε η δυνατότητα οι τρεις μονάδες αφαλάτωσης που θα παρείχαν 5000 κυβικά άριστης ποιότητας ανά ημέρα δεν είχαν μπει σε λειτουργία. Και πως αλήθεια να μη συμβεί αυτό όταν και άλλες γεωτρήσεις δεν λειτουργούν όπως για παράδειγμα της Νέας Δημητριάδας. Αλλά ο κατήφορος δεν σταματά εδώ. Η ανακολουθία και σύγχυση που προκλήθηκε όταν με την πρώτη ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ και με προσωπική ευθύνη του Προέδρου της κ. Γαλάτη καλούσε τους Δημότες να αφήνουν τη βρύση του σπιτιού τους ανοιχτή για να μην παγώσει το δίκτυο και στη δεύτερη τους εγκαλούσε και τους καθιστούσε υπεύθυνους για την έλλειψη νερού εξαιτίας της κατανάλωσης που προέκυπτε από αυτό και χωρίς να έχει πάρει κανένα, όπως προαναφέρθηκε, μέτρο αντιστάθμισης.
Και το φυσικό αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν αφενός οι Δημότες να δεινοπαθούν αφετέρου οι εργαζόμενοι και τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ να τρέχουν σαν παλαβοί και να ακούν τα εξ αμάξης και χωρίς να αξίζουν τέτοια συμπεριφορά. Γιατί και προς ενημέρωση των Δημοτών η Υπηρεσία Ύδρευσης ούτε καν Προϊστάμενο δεν έχει εδώ και έξι περίπου μήνες καθώς άξια και ικανά στελέχη της έχουν μπει στο ψυγείο. Κι αυτό γιατί δεν έσκυβαν το κεφάλι σε κάθε ανοησία της Δημοτικής Αρχής και της πολιτικής ηγεσίας της Επιχείρησης. Καλούμε τους συνδημότες ψύχραιμα να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, να αντιληφθούν την ανικανότητα των σημερινών διοικούντων και δυστυχώς να την αντιμετωπίσουν με γνώση πια, γιατί δεν γίνεται κι αλλιώς, μέχρι το 2019. Όσο για το σχέδιο έκτακτων αναγκών και την πολιτική προστασία θα μιλήσουμε σε πιο ήρεμο και λιγότερο θερμό περιβάλλον.