Τοπικά

Δήμος Βόλου για Οικονόμου και «Πάμε Σπίτι»: Πόσο πιο χαμηλά μπορείτε να πέσετε;

Από το Δήμο Βόλου σε απάντηση ανακοίνωσης της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Συγκινητικό το ενδιαφέρον της κ. Νατάσσας Οικονόμου, επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Σπίτι» για τη διαλεύκανση των περιστατικών απειλής και βίας με στόχους τον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο και τον δημοτικό σύμβουλο, κ. Απόστολο Γαλάτη.

Ελπίζουμε, ωστόσο, να έχει ως αφετηρία την απόγνωση και την απελπισία για το πολιτικό της μέλλον και μόνο. Κάτι άλλο, πιο οικείο, θα μας ήταν πιο οδυνηρό και απεχθές ακόμη και από αυτές τις μαφιόζικες επιθέσεις.

Πάντως είναι κρίμα για την όποια πολιτική αξιοπρέπεια της έχει απομείνει (και με την ευγενική παραδοχή ότι κάποτε είχε) να μην τηρεί το «άκρα του τάφου σιωπή» και για πολλοστή φορά να δικαιώνει τους πολίτες που έστειλαν αυτήν και τον «μέντορά» της σαν πολιτικά απόβλητα στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, απ’ όπου δεν πρόκειται να επανέλθουν όσο θόρυβο κι αν επιχειρούν να κάνουν. Τουλάχιστον σαν πολιτικό πτώμα θα τύγχανε ενός κάποιου σεβασμού.

ΥΓ. Πάντως ακόμη και γι αυτούς προκαλεί εντύπωση το πόσο χαμηλά μπορεί να πέσουν, εκμεταλλευόμενοι μια δύσκολη ανθρώπινη στιγμή συναδέλφού τους, αρκεί να προσελκύσουν περιστασιακά, έστω και για λίγο, το ενδιαφέρον των συμπολιτών.

Η ανακοίνωση της παράταξης  «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Από την παράταξη  «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου και παρουσιαστής τηλεοπτικής αθλητικής εκπομπής, Απ. Γαλάτης, κατήγγειλε ότι. χθες βράδυ, τρία άτομα του είχαν στήσει ενέδρα, την ώρα που έφτανε στον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA, και τον χτύπησαν. Πριν από ένα μήνα, ο δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, είχε καταγγείλει ότι, επιστρέφοντας το βράδυ της Τετάρτης 5.9.2018 στο σπίτι του, αντιλήφθηκε ότι δύο άτομα με κουκούλες και μαύρα φούτερ του είχαν στήσει ενέδρα στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει, αλλά τρόμαξαν από κορνάρισμα ΙΧ πολίτη, ο οποίος τους εντόπισε και ήθελε να προφυλάξει τον δήμαρχο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής ενημερωτικής ιστοσελίδας, στις 8.9.2018, που δεν έχει διαψευστεί, «η Αστυνομία έκανε γνωστό πως έγιναν έρευνες από κάμερες της περιοχής αλλά μέχρι σήμερα δεν εντοπίστηκαν τα άτομα που περιέγραψε (ενν. ο κ.Μπέος)». Ακόμη, ότι «ο κ. Μπέος δεν θυμόταν να προσδιορίσει στους αστυνομικούς ούτε στοιχεία του αυτοκινήτου ούτε του ατόμου με το οποίο μίλησε» και ότι «από τις κάμερες της περιοχής, στην χρονική περίοδο αναφοράς, δεν εντοπίστηκε κάποιο όχημα αλλά η έρευνα συνεχίζεται και η οικία του δημάρχου βρίσκεται σε αυξημένη επιτήρηση». Έκτοτε, «άκρα του τάφου σιωπή»…

Πέραν της αυτονόητης και χωρίς αστερίσκους καταδίκης της βίας, από οπουδήποτε και αν προέρχεται και οποιονδήποτε κι αν στοχεύει, καλούμε την Αστυνομία να επιτελέσει το υπηρεσιακό της καθήκον, να ρίξει άμεσα άπλετο φως στις δύο αυτές υποθέσεις που ρίχνουν τη σκιά τους στην πόλη και να ενημερώσει υπεύθυνα, χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα, την τοπική κοινωνία.».