Τοπικά

Βόλος: Ξεκίνησε η επιχείρηση πλήρους καθαρισμού της πόλης, με σύμμαχο πια και τον καιρό

Από τις 5 το πρωί και με ευνοϊκές πια τις καιρικές συνθήκες, ο μηχανισμός του Δήμου Βόλου πέρασε στην δεύτερη φάση του σχεδιασμού του για τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των τεράστιων ποσοτήτων χιονιού από την πόλη. Ηδη τα πρώτα σημάδια θεαματικής βελτίωσης φάνηκαν από αργά το βράδυ της Τετάρτης όταν σταμάτησε η σφοδρή χιονόπτωση, αν και η λειτουργικότητα της πόλης δεν διακόπηκε ποτέ, αφού όλες οι βασικές κεντρικές αρτηρίες διατηρήθηκαν ανοιχτές.

Σήμερα αναμένεται ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας, που στον Βόλο θα φθάσει τους 6 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά των Σποράδων τους 7 βαθμούς, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη ούτε για βροχή. Παρόμοιες καιρικές συνθήκες και επικρατήσουν και αύριο – ίσως με λίγο πιο έντονη συννεφιά, ενώ βροχές φαίνονται στον μετεωρολογικό ορίζοντα από την Δευτέρα.

Ανησυχία πάντως, μήπως μετά το λιώσιμο του μεγάλου όγκου του χιονιού, ακολουθήσουν κατολισθήσεις ή και πλημμύρες σε κάποιες περιοχές (αν το λιώσιμο συνοδευτεί με βροχή).

Να σημειωθεί πως, στην Σκόπελο και την Αλόννησο αποκαθίσταται σταδιακά το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης και –κατά συνέπεια- και της υδροδότησης.

Τέλος, να αναφερθεί ότι σε ολόκληρο το Νομό Μαγνησίας, τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Βόλου θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά, το ίδιο και το Πανεπιστήμιο. Δεν αποκλείεται δε, να μην ανοίξουν ούτε αύριο, Παρασκευή, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στα συνεργεία, να αποκαταστήσουν τις βλάβες που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στα συστήματα ύδρευσης και θέρμανσης, αλλά και να καθαριστούν εντελώς, τα προαύλια από το χιόνι και τον πάγο που τα έχει καλύψει.