Τοπικά

Βόλος: Λουκέτα θα φέρει η απαγόρευση καπνίσματος, φοβούνται οι καταστηματάρχες

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι καταστηματάρχες εστίασης και διασκέδασης στον Βόλο, για να πρόστιμα που επιβάλλονται σχετικά με το κάπνισμα και εξοντώνουν τις επιχειρήσεις.Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών – Bar και εστίασης Ν. Μαγνησίας Γιάννης Γρηγορίου, η εφαρμογή του αντικαπνιστικού μέτρου σε περίοδο εθνικής χρεωκοπίας, είναι άλλη μια αιτία για να τελειώσουν τους επαγγελματίες.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφετεριών – Bar και εστίασης Ν. Μαγνησίας, διερωτάται πως θα προστατευτεί η δημόσια υγεία χωρίς σχέδιο πρόληψης, όταν δεν γίνεται ενημέρωση των παιδιών από το Δημοτικό σχολείο, όταν δεν υπάρχουν αντικαπνιστικά ιατρεία, υποδομές σε κοινόχρηστους χώρους, όταν οι ανήλικοι αγοράζουν τσιγάρα και όταν εν γίνεται αντικαπνιστική καμπάνια.
Ο Γιάννης Γρηγορίου τόνισε ότι μόνο τα εξοντωτικά πρόστιμα, χωρίς ντα παραπάνω, οδηγούν τους επαγγελματίες στον αφανισμό.Ο ίδιος προτείνει το μέτρο να εφαρμόζεται με προϋποθέσεις, τα καταστήματα να ξεχωρίζουν σε καπνιζόντων και μη καπνιζόντων και ζητά να υπάρχει εφικτή λύση, για τα βραδινά καταστήματα που δεν υπάρχουν μικρά παιδιά και ανήλικοι, ώστε ο καπνιστής να μπορέσει να πιεί το ποτό του.

thessaliatv.gr