Τοπικά

Βόλος: Έκλεισε τον άρρωστο σκύλο στην σακούλα και τον πέταξε ζωντανό στα σκουπίδια

Στο κτηνιατρείο του Φιλήμονα Διαμαντή στον Βόλο νοσηλεύεται από τις 13 Ιουλίου ο θηλυκός σκύλος που βρέθηκε πολύ σοβαρά άρρωστος κλεισμένος σε σακούλα και πεταμένος στα σκουπίδια στην διασταύρωση των οδών Μαυροκορδάτου και Αχιλλοπούλου την περιοχή της Ανάληψης στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Το ζώο εξαθλιωμένο από την ασθένεια που προκαλούν τα τσιμπούρια και την ασιτία…

Τον δράστη είδαν κάτοικοι της περιοχής να φτάνει με το μηχανάκι και να πετάει στον σκουπιδοτενεκέ την σακούλα με τον σκύλο ζωντανό. Εκείνοι έβγαλαν το σκυλί από τα σκουπίδια εντούτοις το εξαθλιωμένο πλάσμα παρέμενε εκεί στον ήλιο αφού δεν μπορούσε ούτε να κουνηθεί από την εξάντληση αφού ήταν ένα βήμα πριν τον θάνατο.

Φιλόζωοι που κινητοποιήθηκαν μετέφεραν την σκελετωμένη σκυλίτσα στον κτηνίατρο και εκεί διαπιστώθηκε η τραγική της κατάσταση. Σύμφωνα με τον Αριστείδη Ψυχογιό που επικοινώνησε με το www.zoosos.gr για να μας ενημερώσει για το έγκλημα οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι πάσχει από ερλιχίωση, είχε 8 αιματοκρίτη και ίκτερο, ενώ ο κτηνίατρος τους δήλωσε ότι δεν είχε ξαναδεί σκύλο ζωντανό με 2,9 αιμοσφαιρίνη.

Στο σκελετωμένο ζώο – που είναι περίπου ενός έτους – έγινε χθες μετάγγιση αίματος και η κατάσταση του παραμένει κρίσιμη και το βέβαιο είναι πως αν τελικά επιζήσει θα χρειαστεί αυτούς που θα το φιλοξενήσουν ή θα το υιοθετήσουν ενώ χρειάζεται να καλυφθούν τα έξοδα για τα νοσήλια και την νοσηλεία του.

Ένα χαρακτηριστικό του ζώου, που οι διασώστες του το ονόμασαν Αντζελίνα, είναι τα «σπασμένα» του αυτιά, που είχαν πληγές. Τα ώτα του ζώου έγιναν έτσι καθώς χωρίς φροντίδα τραύματα που άγνωστο πως προκλήθηκαν στα αυτιά. Το αιμάτωμα φούσκωσε, έσκασε και κόλλησαν στραβά οι χόνδροι. Αυτό το πρόβλημα πλέον είναι μόνο αισθητικό απλά δείχνει την αδιαφορία του ιδιοκτήτη του σκύλου που έχει μαύρο τρίχωμα με λίγο άσπρο στα πόδια.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει την Αντζελίνα παρακαλείται να επικοινωνήσει με την κλινική «VOLOS VETERINARY CLINIC» του Φιλήμονα Διαμαντή, που βρίσκεται στην διεύθυνση Ρήγα Φεραίου 89 και Κουταρέλια, τηλέφωνο: 2421057811.

Οι φιλόζωοι ευχαριστούν τον οδηγό ταξί Απόστολο Μαγειράκο και την σκυλίτσα του Λάρα που προσέφερε το αίμα της για να σωθεί το ζώο και εμείς ευχαριστούμε την Ελένη, την Έφη, την Αντιγόνη και τον Αριστείδη που νοιάστηκαν για να σώσουν αυτό το πλάσμα.

Αν αναγνωρίζεται το ζώο και γνωρίζεται ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του επικοινωνήστε με τον Αριστείδη Ψυχογιό στο email: [email protected] ώστε να γίνει καταγγελία σε βάρος εκείνους που κακοποίησε τόσο αυτό το πλάσμα.