Τοπικά

Αχ.Μπέος: Ετσι θα σωθεί η ΔΕΥΑΜΒ από τα δόντια των νταβατζήδων – Σκληρές αλήθειες από το Δήμαρχο Βόλου

Μέσα στον Αύγουστο πρόκειται να έρθει το θέμα της ειδικής εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να περάσει στο Δήμο Βόλου, και να σωθεί από τα δόντια των νταβατζήδων, όπως προανήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα, ο δήμαρχος Βόλου, κ. Αχ. Μπέος, που για άλλη μια φορά άσκησε δριμεία κριτική κατά μερίδας δικαστών, αλλά και κατά της Τράπεζας Πειραιώς, που, παράνομα, απέδωσε 1,4 εκ. € από λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ στην ΕΡΓΗΛ.
Όπως σημείωσε, την Παρασκευή 24 Αυγούστου θα ληφθεί απόφαση για εκκαθάριση από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και Δευτέρα 27 Αυγούστου, το θέμα θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα αποφασίσει αν η Επιχείρηση θα μπει σε εκκαθάριση «ώστε να σωθεί η εταιρία από τα δόντια των νταβατζήδων». Ο ίδιος είπε ότι η Δημοτική Αρχή έχει τη λύση και θα τη φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και οι αντιπολιτεύσεις πρέπει να κοιτάξουν το συμφέρον της πόλης.

Ο Αχ. Μπέος, μιλώντας τη γλώσσα της ειλικρίνειας και αποτυπώνοντας πλήρως την σκληρή πραγματικότητα, άσκησε για μια ακόμη μια φορά έντονη κρκιτκή σε μερίδα της Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι η ΔΕΥΑΜΒ απολαμβάνει προνόμια του Δημοσίου και είναι λυπηρό και ντροπή μεγάλη για τη Δικαιοσύνη, επίορκοι δικαστές να μην μπαίνουν στην ουσία όταν αυτή έχει να κάνει με το δημόσιο συμφέρον αλλά συγχρόνως και τη δημόσια υγεία, όπως στην περίπτωση αυτή.

«Το ένα σκέλος δικαστών δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, και απλά τηρεί νόμο χωρίς να μπαίνει στην ουσία. Στην πόλη κινδυνεύει να μείνει ο κόσμος χωρίς νερό και να μην λειτουργήσει ο βιολογικός καθαρισμός. Αν αυτό δεν είναι ουσία και δημόσια υγεία, τότε τι είναι», διερωτήθηκε.
Ο δήμαρχος χαρακτήρισε την Τράπεζα Πειραιώς την πιο διαπλεκόμενη της Ελλάδας και είπε ότι κατά την άποψή του άνοιξε παράνομα τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ και έδωσε τα χρήματα στην ΕΡΓΗΛ, μια εταιρία σκάνδαλο, που χειρίστηκε το γράμμα του νόμου και εκμεταλλεύτηκε πολλά κενά και παραλείψεις υπηρεσιακών παραγόντων να λεηλατήσει τα ταμεία. «Δεν έπρεπε να το κάνει. Ο Δήμος Βόλου κλείνει κάθε λογαριασμό και συνεργασία με την πιο διαπλεκόμενη τράπεζα στην Ελλάδα. Κάνω έκκληση σε όλους τους πολίτες αυτής της πόλης να κάνουν το ίδιο», δήλωσε ο Αχ. Μπέος.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι έγιναν ποινικά αδικήματα από την Τράπεζα Πειραιώς και την ΕΡΓΗΛ, καθώς, σύμφωνα με το νόμο, ανταποδοτικά τέλη και μισθοδοσία να πειραχτούν. Ο δήμαρχος διερωτήθηκε αν τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης δεν είναι ανταποδοτικά, τότε τι είναι και δήλωσε ότι λυπάται για τους δικαστές που χειρίστηκαν τις υποθέσεις και δεν ξεκαθάρισαν ότι αυτά δεν μπορούν να πειραχτούν γιατί είναι ανταποδοτικά και δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Αναφερόμενος στο ιστορικό του θέματος είπε ότι έχει ξεκινήσει αγώνας από 2014 μέχρι σήμερα απέναντι σε εξωθεσμικά συμφέροντα και η σημερινή Δημοτική Αρχή προσπαθεί να αποτρέψει την εισβολή στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ και των πολιτών. «Θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε κρατώντας ψηλά τη σημαία του αγώνα κατά της διαπλοκής. Οι νομικοί σύμβουλοι της Επιχείρησης ξεκίνησαν αγωγές και μηνύσεις κατά ΕΡΓΗΛ και τράπεζας Πειραιώς και στο τέλος η σημερινή δημοτική αρχή για λογαριασμό των πολιτών θα βγει κερδισμένη», τόνισε.
Ο Αχ, Μπέος είπε ακόμη ότι αν την υπόθεση χειριστούν δικαστές με ήθος, ακεραιότητα και δικαστική συνείδηση, θα βγούμε νικητές, αλλά αν πέσει στα χέρια επίορκων, που συνεργάζονται με διαπλοκή, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, διότι στέκονται στο γράμμα του νόμου και όχι στην ουσία του θέματος.

Οι ιδιώτες δίνουν δώρα
Ο δήμαρχος δήλωσε ότι στο Ελληνικό κράτος ο Δήμος είναι σε δυσμενή θέση, απέναντι στους ιδιώτες «καθώς ο Ιδιώτης μπορεί να δώσει δώρα σε άγνωστο τόπο και χρόνο… για να κερδίσει κάτι. Σε αυτή την περίπτωση μειονεκτεί ο δήμος και το δημόσιο. Έχουμε πετύχει να πάρουν αναστολή μέχρι να τελεσιδικήσουν τα ασφαλιστικά…. το δώρο σε άγνωστο πρόσωπο είναι υπαρκτό με την Πειραιώς, γι αυτό την χαρακτήρισα τράπεζα διαπλοκής»….

Ο ίδιος εκτίμησε ότι σε ανάλογες κινήσεις υπάρχει το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και οι άλλες τράπεζες και πρόσθεσε ότι υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες γενικώς, αλλά και πολλές ευθύνες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πολύ αέρα έχει τελευταία η Ελλάδα

Αναφορικά με την επίσκεψη του υπουργού υγείας Κ. Γαβρόγλου στο Βόλο, ο δήμαρχος είπε ότι προσωπικά απέχει από το 2014 από συναντήσεις με πολιτικούς απατεώνες, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

«Εμένα η δύναμή μου είναι ο Ελληνικός λαός και η επιβράβευση από τους Βολιώτες και τις Βολιώτισσες. Οι εξελίξεις και όλα αυτά που συνέβησαν το λιγότερο που μπορώ να τους αποκαλέσω είναι πολιτικοί απατεώνες. Και αν μικρό ποσοστό τους αδικώ, ζητώ συγνώμη. Νομοθετούν για ιδιωτικά συμφέροντα και όχι για την πατρίδα μας. Δε μπορεί να μας προσφέρουν τίποτε, μόνο αέρα και τώρα τελευταία πολύ αέρα έχει η Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος είπε ότι δεν πήρε χρίσμα και θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση του Βολιώτικου λαού, που αν κρίνει ότι ο τρόπος λειτουργίας και το έργο είναι ικανοποιητικό θα τον εμπιστευτούν ξανά, ενώ αν δεν είναι ευχαριστημένοι όλοι θα πάνε στο σπίτι τους με ψηλά το κεφάλι.

Τρ.Πειραιώς:Οι ενέργειες μας στο θέμα της ΕΡΓΗΛ είναι απολύτως ορθές & νόμιμες

«Οι ενέργειές μας είναι απολύτως ορθές και νόμιμες» υποστηρίζει η Τράπεζα Πειραιώς σε ανακοίνωσή της.. Παράλληλα η Τράπεζα Πειραιώς, δηλώνει ότι θα ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο για προστασία των εννόμων δικαιωμάτων της από παράνομες και απρόκλητες προσβολές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Τράπεζας έχει ως εξής:

«Με βάση την υπ’αριθ. 501/2011 απόφαση του Εφετείου Λάρισας, η ΔΕΥΑΜΒ υποχρεώθηκε να πληρώσει το συνολικό ποσό των 9.209.822,94 ευρώ, όπως αυτό διαμορφώθηκε πλέον ΦΠΑ, τόκων, εξόδων κ.λ.π,  στην εταιρεία «ΕΡΓΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΛΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ, ΤΕΧΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ, ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (ΕΡΓΗΛ ΑΤΕ).

Στις 23.4.2018, σε εκτέλεση της παραπάνω αμετάκλητης δικαστικής απόφασης, η ΕΡΓΗΛ ΑΤΕ επέβαλε κατάσχεση επί των καταθέσεων της ΔΕΥΑΜΒ στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος, η Τράπεζα Πειραιώς ως τρίτη, υποχρεούται να υποβάλει δήλωση στο Δικαστήριο σχετικά με την ύπαρξη διαθέσιμων καταθετικών υπολοίπων του προσώπου σε βάρος του οποίου υποβλήθηκε η κατάσχεση, πράγμα το οποίο η Τράπεζα έπραξε εμπρόθεσμα στις 2.5.2018. Ο νόμος επιπλέον προβλέπει ότι η Τράπεζα υποχρεούται να αποδώσει στον κατασχόντα, δηλαδή στην ΕΡΓΗΛ ΑΤΕ εν προκειμένω, τα διαθέσιμα καταθετικά υπόλοιπα που αναφέρονται στην παραπάνω δήλωσή της, καθώς και όλα τα μελλοντικά καταθετικά υπόλοιπα μέχρις ότου συμπληρωθεί το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση. Εάν δεν το πράξει, τότε εκείνος που επέβαλε την κατάσχεση (εδώ η ΕΡΓΗΛ ΑΤΕ) αποκτά ευθεία αξίωση εναντίον της Τράπεζας για είσπραξη από την Τράπεζα του ποσού οφειλής του τρίτου καταθέτη-οφειλέτη (εδώ της ΔΕΥΑΜΒ).

Η ΔΕΥΑΜΒ έχει ασκήσει ανακοπή εναντίον της παραπάνω κατάσχεσης, η οποία εκκρεμεί για εκδίκαση στα δικαστήρια, αλλά η άσκηση ανακοπής δεν συνεπάγεται και αναστολή της διαδικασίας εκτέλεσης. Για το λόγο αυτό, η ΔΕΥΑΜΒ ζήτησε τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων αναστολής της αναγκαστικής εκτέλεσης, με αίτηση η οποία ομοίως εκκρεμεί, και στο πλαίσιο αυτής της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων (αριθ. κατάθεσης ΓΑΚ 72647 και ΕΑΚ 7944/2018) ζήτησε και άμεση προστασία μέσω προσωρινής διαταγής του Δικαστηρίου για αναστολή της εκτέλεσης. Το αίτημα προσωρινής διαταγής της ΔΕΥΑΜΒ για αναστολή της εκτέλεσης ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ από το Δικαστήριο.

Μετά την απόρριψη του αιτήματος προσωρινής δικαστικής προστασίας και έγερση σχετικής απαίτησης από την ΕΡΓΗΛ ΑΤΕ, η Τράπεζα Πειραιώς, σε εκπλήρωση των υποχρεώσεών της που απορρέουν από το νόμο, προχώρησε νομότυπα  στην απόδοση των κατασχεθέντων ποσών καθώς δεν υπήρχε οποιοσδήποτε νόμιμος λόγος να αρνηθεί ή να παρεμποδίσει την απόδοση αυτή και εάν το έπραττε θα κινδύνευε να επιβαρυνθεί η ίδια με την ξένη οφειλή (δηλαδή την οφειλή της ΔΕΥΑΜΒ προς την ΕΡΓΗΛ ΑΤΕ).

Διευκρινιστικά αναφέρεται ότι η απόδοση των κατασχεθέντων από το μήνα Απρίλιο ποσών, δεν συνιστά πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης ώστε να αναστέλλεται κατά τον μήνα Αύγουστο, όπως ισχυρίζεται η ΔΕΥΑΜΒ.

Κατά συνέπεια, οι ενέργειες της Τράπεζας είναι απολύτως ορθές και νόμιμες και τα όσα λέγονται ή γράφονται περί του αντιθέτου είναι παντελώς αναληθή και επιβλαβή για την Τράπεζα. Η Τράπεζα Πειραιώς εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για το δυσφημιστικό τρόπο με τον οποίο εμπλέκεται το όνομά της σε μια αντιδικία τρίτων, στην οποία η ίδια δεν είχε ανάμιξη, συμφέρον ή συμμετοχή, και δηλώνει ότι θα ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο για προστασία των εννόμων δικαιωμάτων της από παράνομες και απρόκλητες προσβολές» καταλήγει η ανακοίνωση.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com