Τοπικά

Ένα πουλόβερ το Χριστουγεννιάτικο δώρο στον Πολάκη από τους εργαζόμενους του ΓΝΒ – Έξυπνη απάντηση στον ανεκδιήγητο υπουργό

Eνα πουλόβερ… δώρο εν όψει των Χριστουγέννων  στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη απέστειλε χθες ο σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου ως «απάντηση» για τα όσα υπογράμμισε μόλις προχθές για τους νοσηλευτές ο κ. Πολάκης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τον κλάδο.

«Είναι απαράδεκτα τα όσα επισήμανε ο αναπληρωτής Υπουργός. Τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας πάσχουν σε νοσηλευτικό προσωπικό και ο κ. Πολάκης μας εμπαίζει λοιδορώντας έναν  ολόκληρο κλάδο», σημείωναν χθες τα μέλη του συλλόγου εργαζομένων και αποφάσισαν να απαντήσουν στέλνοντας δώρο ένα πουλόβερ…

«Εχουμε και κέντρα υγείας ανά την Ελλάδα, εκεί όπου η λογική κατανομή είναι 6-8 νοσηλεύτριες, έχουμε 15, 18, 23 ή 25 νοσηλεύτριες  και πάνε με το πλεκτό», είχε αναφέρει πριν από λίγες ημέρες  ο κ. Πολάκης στη διάρκεια εγκαινίων του τμήματος πυρηνικής ιατρικής στο νοσοκομείο Αγιος Σάββας.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν έντονες διαμαρτυρίες. Η Ενωση Νοσηλευτών Ελλάδος, τις χαρακτήρισε φαιδρές, απαράδεκτες και διχαστικές και κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό να ανακαλέσει άμεσα «τα όσα ξεστόμισε αποπροσανατολίζοντας  την κοινή γνώμη από τα φλέγοντα και άλυτα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Παράλληλα στην ανακοίνωση σημειώνεται «πως μόνο με την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία και των νοσηλευτών παραμένουν σε λειτουργία και προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους πολίτες τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας και σίγουρα όχι με το πλέξιμο».

«Σ’ ένα κατεστραμμένο σύστημα υγείας, ο κ. Πολάκης έρχεται για άλλη μια φορά να πυροδοτήσει την οργή των χιλιάδων νοσηλευτών που χάρη στην αυτοθυσία και αυταπάρνησή τους -και όχι πλέκοντας- κρατούν ανοικτά τα νοσοκομεία ακόμα», τονίζει ο πρόεδρος της ΕΝΕ, Δημήτρης Σκουτέλης.