Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 18:50
Τοπικά

Κάλεσμα από το ΕΚΒ για το συλλαλητήριο στην Αθήνα






H Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, σε ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» στην 24ωρη Πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ, στις 8 Δεκεμβρίου και στο αγωνιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Συνομοσπονδία στην Αθήνα.

«Ακόμη και τώρα, που η οικονομία της χώρας βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στο μνημονιακό τέλμα – επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση – εξ αιτίας των αναποτελεσματικών, αντιαναπτυξιακών πολιτικών, Κυβέρνηση και δανειστές ξαναβάζουν στο «κρεβάτι του Προκρούστη» τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Με το ψευτοδίλημμα της αναγκαιότητας να υπάρξει έγκαιρα συμφωνία με τους Θεσμούς και να «τρέξει» ομαλά η β΄ αξιολόγηση, η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να χαρίσει στους βιομήχανους και τους τραπεζίτες ό,τι απόμεινε από τους πετσοκομμένους μισθούς και τις συντάξεις, ενεργοποιώντας τον «αυτόματο κόφτη» μέχρι το 2020, επιχειρώντας, ταυτόχρονα, να καταστείλει κάθε έννοια συνδικαλιστικής ελευθερίας. Αμετανόητοι και αμετακίνητοι από τις αντιεργατικές θέσεις τους, βαφτίζουν την υποχωρητικότητα και τη σύμπνοια με τους δανειστές «σκληρή διαπραγμάτευση» επιχειρώντας να αποκοιμίσουν και να ξανακοροϊδέψουν τους εργαζόμενους. Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου θα τους στείλουν ηχηρό μήνυμα, καταρρίπτοντας όλους τους μύθους» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Kάλεσμα για την απεργία απευθύνει και το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας που κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι ετοιμάζεται να συναινέσει για να πετύχει την δεύτερη αξιολόγηση, θα προχωρήσει σε κατάργηση συνδικαλιστικών και εργατικών δικαιωμάτων  και ζητά επαναφορά και υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ και του βασικού ΕΓΣΕΕ 751 ευρώ, παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, πόρους και προσλήψεις στο ΣΕΠΕ για έλεγχο της αγοράς εργασίας κ.α.

Η αναχώρηση των λεωφορείων για την Αθήνα θα γίνει στις 6 το πρωί, από το Δημαρχείο του Βόλου.