MobileΒόλοςΤοπικά

Ζέττα Μακρή σε Γιώργο Γεραπετρίτη για το Πανθεσσαλικό, τους πυροσβέστες και τις μικροσυγκοινωνίες των νησιών

Ουσιαστική συνάντηση συνεργασίας είχε η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, παρουσία και του προέδρου του ΔΣ της ΕΤΑΔ κ. Αντώνη Μπέζα, στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου.

IMG 8eedc559122e83aaa5fed7a107e57e42 V

Σκοπός της συνάντησης της βουλευτού και του προέδρου της ΕΤΑΔ με τον κ. Γεραπετρίτη ήταν η διερεύνηση των νομίμων δυνατοτήτων παραχώρησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου, στον Δήμο Βόλου και, κατά συνέπεια, στην τοπική κοινωνία. Η βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό για την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας να παραχωρηθεί το Πανθεσσαλικό Στάδιο, με τους όρους και τις προϋποθέσεις, που το καταστατικό της ΕΤΑΔ επιτρέπει, ώστε να αξιοποιηθεί, προς όφελος των Βολιωτών, της νεολαίας, του αθλητισμού.

Η βουλευτής, επίσης, ενημέρωσε τον Υπουργό για τις δεσμεύσεις, που ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, κ. Βλαστός, ανέλαβε, έναντι του Δημάρχου και των συνεργατών του, σε παλαιότερες αλλά και σε πρόσφατη, προ ολίγων ημερών, συνάντησή τους. Ο δε πρόεδρος επανέλαβε την βούληση του οργανισμού, που προΐσταται, να μεταβιβάσει τα ακίνητα, των οποίων η ΕΤΑΔ έχει την διαχείριση, σύμφωνα με το ισχύον καταστατικό. Ο Υπουργός, ο οποίος γνώριζε τον λόγο της συνάντησης και έχει πρωτογενή ενημέρωση και γνώση, κατανόησε την ανάγκη ουσιαστικής και προσοδοφόρας αξιοποίησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου, κατέγραψε την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας, όπως έχει κατατεθεί από τον Δήμαρχο Βόλου και θα έχει, το ταχύτερο δυνατό, συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ κ. Α. Μπέζα αλλά και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Βλαστό, για τα αποτελέσματα της οποίας θα ενημερωθεί η κ. Μακρή, η οποία, με τη σειρά της, θα καταστήσει κοινωνό τον Δήμαρχο Βόλου.

Δύο άλλα θέματαέθεσε η κ. Μακρή στον Υπουργό. Το αίτημα, εύλογο και δίκαιο, των πυροσβεστών να έχουν την ανάλογη, με τους άλλους ένστολους συναδέλφους τους, αναγνώριση της προσφοράς τους, κατά την διάρκεια της πανδημίας αλλά και για την συμβολή τους στις φυσικές καταστροφές. Ο Υπουργός, κατηγορηματικά, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει, ήδη, αποφασίσει να προβεί σε ανάλογες πρωτοβουλίες ώστε η έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς να στηρίξει,ηθικά, και αυτό το σώμα, το οποίο, όχι μόνο έχει προσφέρει αλλά και θρηνεί και θύματα.

Το τρίτο θέμα, που έθεσε η κ. Μακρή, αφορά στην δυνατότητα των νησιωτικών δήμων – Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος – για τους οποίους έχει γνώση και ενημέρωση  να προβαίνουν στις διαγωνιστικές διαδικασίες ώστε οι Δήμοι να επιλαμβάνονται των ρυθμίσεων για τις εσωτερικές τους χερσαίες συγκοινωνίες. Ενημέρωσε τον Υπουργό ότι, λόγω ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, οι δήμοι αυτοί αλλά, ενδεχομένως, και πολλοί άλλοι δεν είχαν καθόλου συγκοινωνία το περασμένο καλοκαίρι. Η κ. Μακρή υπέβαλε στον κ. Γεραπετρίτη τα σχετικά αιτήματα του Δήμου Σκοπέλου, καθώς και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκιάθου όπως, επίσης, και το έγγραφο με την σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Υπουργός είπε πώς θα εξετάσει το θέμα, με θετική εισήγηση, προς τον αρμόδιο υπουργό, στην προσεχή νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών που θα αφορά στον Κώδικα των Δήμων. Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, τον Υπουργό για την άνεση χρόνου με την οποία άκουσε τα τοπικά θέματα, για την δεδομένη διάθεσή του να βοηθήσει και για την θετική στάση του αλλά και την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα συνεργασίας.