Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023 01:23
ΒόλοςΤοπικά

Ζέττα Μακρή: «Εντός Φεβρουαρίου οι αποζημιώσεις παραγωγών από παγετούς και χαλαζοπτώσεις μέχρι τον Ιούνιο του 2022»


Επικοινωνία είχε, σήμερα, Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή με τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Σπ. Σπυρόπουλο για το χρονοδιάγραμμα καταβολής αποζημιώσεων στους παραγωγούς της Μαγνησίας, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από παγετούς και χαλαζοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπυρόπουλος ενημέρωσε την κ. Μακρή ότι, εντός του Φεβρουαρίου 2023, θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσαν, μέχρι τέλος Ιουνίου 2022, οι παγετοί στις δενδρώδεις καλλιέργειες αλλά και οι χαλαζοπτώσεις για το σύνολο των περιοχών της Μαγνησίας, οι οποίες είχαν αναγγείλει ζημίες. Βασική προϋπόθεση για την αποζημίωση αποτελεί η καταβολή των εισφορών από τους αγροτοπαραγωγούς. Επίσης, ο κ. Σπυρόπουλος ανακοίνωσε στην κ. Μακρή ότι, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι κοινοποιήαεις των πορισμάτων και για τις υπόλοιπες ζημίες του έτους 2022 προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, τον κ. Σπυρόπουλο για την ενημέρωση και τον συνεχάρη για τον άρτιο και άριστο συντονισμό των υπηρεσιών του αλλά και για την προσπάθεια που καταβάλλουν προκειμένου να αποδοθούν σημαντικές αποζημιώσεις στους δικαιούχους ενώ δεσμεύθηκε να γνωστοποιήσει, σχετικά, τους πληγέντες παραγωγούς της Μαγνησίας.
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com