Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023 12:49
ΒόλοςΤοπικά

Ζέττα Μακρή: «Ακαριαία η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής– Ενημέρωση από ΕΛΓΑ»


Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, κατά την τηλεφωνική της επικοινωνία, σήμερα, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Ζέρβα, συνεχάρη τόσο τον Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο, όσο και την δημοτική αρχή Βόλου και τον ίδιο, προσωπικά, για τα αντανακλαστικά και την άμεση αντίδραση, που επέδειξαν προκειμένου να διαχειριστούν, μεθοδευμένα και συντονισμένα, τις συνέπειες που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία έπληξαν τον Βόλο και ιδιαίτερα την Νεάπολη, την Κυριακή 14 Αυγούστου 2022.

Συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος κ. Ζέρβας ενημέρωσε την κ. Μακρή, λεπτομερώς, για τις ενέργειες στις οποίες η δημοτική αρχή, προχώρησε, όπως: το αίτημα για την κήρυξη του Δήμου Βόλου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το οποίο και έγινε αποδεκτό από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (αρ. πρωτ.: Α1250/16-08-2022) προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Ακόμη, άριστος ήταν ο συντονισμός αλλά και η συνεργασία με κατοίκους της περιοχής και με τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον απεγκλωβισμό πολιτών, οι οποίοι, κατά την διάρκεια της θεομηνίας κινδύνευσαν. Συνεχείς, δε, ήταν και οι εκκλήσεις του Δήμου Βόλου προς εκείνους τους πολίτες, των οποίων οι περιουσίες επλήγησαν, για να προσέλθουν στο Δημαρχείο και στην αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικών και να υποβάλουν αίτημα αποζημίωσης για τις ζημίες που υπέστησαν.

Όπως, ο κ. Ζέρβας πληροφόρησε την κ. Μακρή, μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί 7 αιτήσεις, όμως, οι Υπηρεσίες του Δήμου δέχθηκαν πολλά τηλεφωνήματα και επισκέψεις πολιτών, που επλήγησαν και, συνεπώς, βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για να υποδεχθούν και άλλες αλλά και, παράλληλα, να εξυπηρετήσουν με οποιονδήποτε τρόπο τους πληγέντες προκειμένου να ξεκινήσει, αμέσως, η αυτοψία και η καταγραφή των ζημιών από την αρμόδια Επιτροπή της ΠΕ Μαγνησίας.

Η κ. Μακρή δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή και δήλωσε στον κ. Ζέρβα ότι είναι πάντοτε διαθέσιμη για να προσφέρει οποιαδήποτε υποστήριξη και βοήθεια στο έργο της δημοτικής αρχής. Ενώ ο κ. Ζέρβας διαβεβαίωσε την κ. Μακρή, μετά από αίτημά της, ότι θα είναι συνεχής η επικοινωνία τους προκειμένου να επικαιροποιείται η ενημέρωση της Υφυπουργού.

Ακόμη, εξίσου ικανοποιημένη δήλωσε η κ. Μακρή, μετά τις διαβεβαιώσεις του προϊσταμένου του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Σπύρου Σπυρόπουλου, σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, σήμερα, ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών των αγροτικών καλλιεργειών και την αποζημίωση των αγροτών, στην περιοχή του Δήμου Βόλου και του Δήμου Βελεστίνου, θα ξεκινήσουν ταχύτατα.

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com