ΜαγνησίαΤοπικά

Ξεκινά από σήμερα η κατάθεση δηλώσεων των πληγέντων από τη χαλαζόπτωση στη Σκόπελο

Χτες το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κήρυξε το νησί της Σκοπέλου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Σκοπέλου, έπειτα από αίτημα που είχε υποβάλλει εγγράφως ο Δήμος, ζητώντας να κηρυχθούν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας λόγω ισχυρής χαλαζόπτωσης, βροχόπτωσης και ανεμοθύελλας, οι Κοινότητες Γλώσσας, Λουτρακίου, Κλήματος μέχρι και τον οικισμό του Πανόρμου.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ξεκίνησε η πλήρης καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από την χαλαζόπτωση και συγκεκριμένα από τις 8 έως 21 Οκτωβρίου θα γίνονται οι δηλώσεις των πληγέντων, ώστε να τους καταβληθεί σύντομα αποζημίωση.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στον Ανταποκριτή του ΕΛΓΑ της περιοχής τους έχοντας μαζί τους την Δήλωση Ο.Σ.Δ.Ε. 2019

Για την Σκόπελο θα απευθύνονται στον Ανταποκριτή του ΕΛΓΑ κ. Πανταζή Σκλάβο (Τηλ.Επικ. 2424350109)

Για την Γλώσσα και το Ν. Κλήμα θα απευθύνονται στον Ανταποκριτή του ΕΛΓΑ κ. Ευάγγελο Κουμανιτσιώτη (Τηλ.Επικ. 2424034183)

Επίσης, σύμφωνα με δελτίο τύπου, ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης, το χρονικό διάστημα 3 – 5 Οκτωβρίου, βρέθηκε στην Λάρισα για την ολοκλήρωση των Διαβουλεύσεων που αφορούν το Πρόγραμμα Ο.Χ.Ε. (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) και την κατάθεση των προτάσεων του Δήμου Σκοπέλου.

Επέστρεψε την Κυριακή και αμέσως την επόμενη ημέρα έφυγε ξανά για ταξίδι στην Αθήνα όπου σήμερα Τρίτη 8 Οκτωβρίου θα παραστεί σε δυο συναντήσεις:

1. Θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου και τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού κ. Κωνσταντίνο Λούλη, με σκοπό την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης για το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σκοπέλου και

2. Θα υπάρξει συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών για θέματα αυτοδιοίκησης κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, με θέμα την Έκτακτη Επιχορήγηση ενόψει των καταστροφών που υπέστησαν περιοχές της Σκοπέλου, μετά τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί μας.

Τέλος, πάρα πολύ σύντομα θα υπάρξει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση των πολιτών τόσο για το Πρόγραμμα Ο.Χ.Ε (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) που κατέθεσε ο Δήμος μας, όσο και για το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του νησιού μας.