1 2
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024 05:25
ΒόλοςΤοπικά

Βόλος: Του έκλεψε το λάπτοπ και απειλούσε να τον σκοτώσει!


Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε για πολλοστή φορά ένας 27χρονος γνωστός στις αρχές για την παραβατική του συμπεριφορά για κλοπές και ναρκωτικά. Ο 27χρονος μετά την 3ήμερη αναβολή που ζήτησε για να απολογηθεί, παρουσιάστηκε χθες στο δικαστήριο με την κατηγορία της κλοπής κατ’ εξακολούθηση

Συγκεκριμένα ο 27χρονος μετέβη ξημερώματα Πέμπτης προς Παρασκευή σε γνωστή οικογενειακή επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος για να ζητήσει χρήματα. Το γωνιακό μαγαζί που βρίσκεται στην Ν.Ιωνία διαθέτει κήπο διαμορφωμένο για τις ανάγκες της εστίασης, δίπλα από την επιχείρηση του ιδιοκτήτη. Ο ίδιος εκείνη την ώρα κρατούσε τον δίσκο και εξυπηρετούσε τους πελάτες του, όταν ο 27χρονος μπήκε μέσα με σκοπό να ζητήσει χρήματα. Ο ιδιοκτήτης που τον λυπήθηκε, του ζήτησε να περιμένει καθώς θα του έδινε μερικά «ψιλά». Πράγματι όπως και όντως έτσι έγινε ο ιδιοκτήτης άφησε τον δίσκο και ξαναγύρισε με χρήματα αλλά ανακάλυψε ότι ο 27χρονος ήταν άφαντος και το λαπτοπ το οποίο χρησιμοποιούσε για τις ανάγκες την επιχείρησης το οποίο βρισκόταν στο κέντρο του κήπου μαζί με τα μηχανήματα pos, είχε κάνει φτερά.

Αμέσως ο άτυχος άντρας πήρε το μηχανάκι του, προς αναζήτηση του 27χρονου στις γύρω οδούς αλλά μάταια. Τηλεφώνησε στην αστυνομία όπου δήλωσε το συμβάν ενώ παράλληλα κατέθεσε μήνυση. Λίγες μέρες αργότερα το Σάββατο το μεσημέρι, του τηλεφώνησαν από το Α.Τ. Βόλου όπου τον κάλεσαν να αναγνωρίσει τον δράστη. Έκπληκτος είδε μια άλλη συμπεριφορά από τον κατηγορούμενο. Του έβριζε χυδαία την μητέρα του και τον απειλούσε ότι θα τον σκοτώσει.

Ο 27χρονος στο δικαστήριο «έμεινε άφωνος» και αρνήθηκε ότι πήγε στο κατάστημα και έκλεψε το λαπτοπ. «Πρώτη φορά τον βλέπω κύριε πρόεδρε, μου κάνει εντύπωση που με κατηγορεί» Δήλωσε ότι εκείνη την στιγμή ο ίδιος ήταν σε πρόγραμμα στον Ο.ΚΑ.ΝΑ στις 00:10 που έγινε το συμβάν και ότι έχει απεξαρτηθεί από το πρόβλημα των ναρκωτικών.

Το τρισέλιδο ποινικό του μητρώο όμως ήταν αρκετό για να τον κηρύξει η έδρα ένοχο με ποινή φυλάκισης 10 μηνών από τους οποίους θα εκτίσει τους 5 μήνες και η έφεση να κρίνει εάν θα δοθεί αναστολή για τους άλλους 5 μήνες.