Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 11:44
ΒόλοςΤοπικά

Βόλος: Συνδέονται οι επιθέσεις σε ΑΤΜ, περιπολικό, δικηγορικό γραφείο


Συνδέονται απόλυτα οι επιθέσεις σε δύο ΑΤΜ τραπεζών του Βόλου και σε περιπολικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας με την εμπρηστική επίθεση που έγινε σε δικηγορικό γραφείο της πόλης.

Η σύνδεση δεν είναι τυχαία, καθώς όλες οι επιθέσεις εξελίχθηκαν ξημερώματα Σαββάτου από οργανωμένη, όπως φαίνεται, ομάδα του αναρχικού χώρου. Η εμπρηστική επίθεση στο δικηγορικό γραφείο ωστόσο μάλλον έγινε σε λάθος στόχο, διότι είναι άλλο το γραφείο του δικηγόρου, που έχει αναλάβει την υποστήριξη των αστυνομικών, που κατηγορήθηκαν ότι βασάνισαν τον θανόντα Βασ. Μάγγο…

Η ομάδα του αναρχικού χώρου προφανώς συνέχισε τη δράση της μετά την εμπρηστική επίθεση, τόσο στα ΑΤΜ, όσο και στο περιπολικό της Αστυνομίας. Με ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ομάδα αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου σε τράπεζα στο κέντρο του Βόλου, ενώ στη συνέχεια, οι αναρχικοί επιτέθηκαν σε περιπολικό κι όχημα της ΟΠΚΕ με μπουκάλια και πέτρες. Ωστόσο δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση, προφανώς διότι εκ των υστέρων αποδείχθηκε λάθος στόχος…

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Μπάτσοι, δικαστές, πολιτικοί δεν έχετε κανένα λόγο να κοιμάστε ήσυχοι». Γ. Μιχαηλίδης. Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, κατευθυνθήκαμε προς την τράπεζα της Eurobank στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Ιάσονος, όπου απαλλοτριώθηκαν δύο μηχανήματα ΑΤΜ και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίθεση σε ένα περιπολικό και ένα όχημα των ΟΠΚΕ, που κατέφθασαν στο σημείο, με ρίψη άδειων μπουκαλιών και πετρών. Οι παραπάνω ενέργειες έγιναν ως πράξη αυτοδικίας. Δεν τρέφουμε αυταπάτες, ούτε περιμένουμε να έρθει κάποια δικαίωση από τα δικαστικά όργανα του κρατικού μηχανισμού στην επερχόμενη δική των μπάτσων-βασανιστών του Βασίλη Μάγγου. Είναι καιρός ο φόβος να αλλάξει στρατόπεδο. Με αυτή μας την πράξη καλούμε σε γενίκευση των συγκρουσιακών δράσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου στη μνήμη του Βασίλη. Χαράζουμε μια συγκρουσιακή πορεία μον@ μας απέναντι στους εξουσιαστές μας και τη συγκάλυψή τους».

Από την υπηρεσία που έχει αναλάβει να διερευνήσει την επίθεση, αξιοποιείται για την ταυτοποίηση των δραστών το βιντεοληπτικό υλικό της γύρω περιοχής. Η απόπειρα εμπρησμού του δικηγορικού γραφείου σημειώθηκε ξημερώματα Σαββάτου στο κέντρο της πόλης, επί της οδού Κωνσταντά. Από την απόπειρα εμπρησμού υπέστη μικρές ζημιές η εξωτερική πόρτα του γραφείου, στο οποίο συστεγάζονται οι δικηγόροι κ.κ. Ι. Δασκαλόπουλος και Π. Σκαλίμης. Τα αίτια της εμπρηστικής επίθεσης παραμένουν άγνωστα. Οι άγνωστοι δράστες επιχείρησαν, χωρίς ευτυχώς επιτυχία, να βάλουν φωτιά στην εξωτερική πόρτα του γραφείου, αφού κατάφεραν να εισέλθουν στην οικοδομή, όπου αυτό στεγάζεται, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Ευτυχώς η φωτιά έκαψε λίγο μόνο το προστατευτικό και το κάτω μέρος της πόρτας του γραφείου, χωρίς να επεκταθεί στο εσωτερικό του.