1 2
Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024 06:03
ΒόλοςΤοπικά

Βόλος: Στη φυλακή 50χρονος που σκότωσε το σκυλί του


Ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών επέβαλλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου σε 50χρονο από τη Λάρισα για κακοποίηση και θανάτωση ζώου, οικογενειακή βία και οπλοχρησία, καθώς αφού χτύπησε την σύζυγό του, μετά πυροβόλησε και σκότωσε το σκυλί τους.

Σύμφωνα με την συνήγορο υπεράσπισης, στις 27 Ιουλίου 2021, ο 50χρονος βρισκόταν στο σπίτι αυτού και της συζύγου του, μαζί με το σκυλάκι τους. Όταν η γυναίκα του επέστρεψε στο σπίτι τους, ξεκίνησε ένταση, η οποία κατέληξε με τον κατηγορούμενο να την χτυπά δίνοντάς τη χαστούκι. Τα πνεύματα όμως δεν κατευνάστηκαν εκεί, καθώς ελάχιστη ώρα αργότερα, και πάνω στη ψυχοσυναισθηματική φόρτισή του, ο 50χρονος άρπαξε το αεροβόλο όπλο που διατηρούσε στο σπίτι του και πυροβόλησε το σκυλάκι τους βάζοντας τέλος στη ζωή του, το οποίο είχαν πάρα πολλά χρόνια και ζούσε τις τελευταίες του ημέρες.

Όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος και η συνήγορος υπεράσπισης ενώπιον του δικαστηρίου, στο πλευρό του κάθισε και η σύζυγός του η οποία κατέθεσε υπέρ του και τον βοήθησε να επανέλθει συναισθηματικά, ενώ ο ίδιος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή.