Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024 11:30
ΒόλοςΤοπικά

Βόλος: Πήγε με… τσεκούρι να κλέψει χαλκό από εγκαταστάσεις σφαγείου


Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε χθες ένας 50χρονος στον Βόλο για απόπειρα κλοπής και οπλοφορία, καθώς προσπάθησε να αποσπάσει χαλκό κόβοντας με τσεκούρι καλώδια σε εξωτερικές εγκαταστάσεις σφαγείου, το βράδυ της Δευτέρας 22/5.

Ο δράστης δεν ήταν μόνος αλλά είχε μαζί του άλλα δύο άτομα, ενώ έγιναν αντιληπτοί μέσω του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που διαθέτει η επιχείρηση. Ο 50χρονος ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα, ξημερώματα Τρίτης, από δυνάμεις της Αστυνομίας.

Στην απολογία του, ο ίδιος ισχυρίστηκε πως επισκέφθηκε την περιοχή με το ΙΧ αυτοκίνητό του μαζί με δύο φιλικά του πρόσωπα, για να μεταφέρει πράγματα εκ μέρους τους ως εξυπηρέτηση.
Ισχυρίστηκε επίσης πως τα άλλα δύο πρόσωπα του υπέδειξαν στην συνέχεια να κόψει το καλώδιο με τσεκούρι που μετέφερε. Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε πως αντιμετωπίζει πρόβλημα εθισμού και είναι τοξικοεξαρτημένος, ενώ έχει ποινικό παρελθόν.

Κρίθηκε ένοχος από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, το οποίο του επέβαλλε συνολική ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή, παρά την πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας να εκτίσει μέρος της ποινής του, ενώ στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.