MobileΒόλοςΚΟΡΥΦΑΙΕΣΤοπικά

Βόλος: Και 15χρονος συνελήφθη με χασίς – Αλλεπάλληλα κρούσματα ναρκωτικών στα σχολεία

Πριν ακόμα αμβλυνθούν, έστω και κατ ελάχιστον, ο φόβος και η ανησυχία από την αποκάλυψη ότι μαθητής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο μετά την χρήση χασίς μέσα στο σχολείο και εν ώρα μαθήματος, έρχεται η σύλληψη ενός 15χρονου στο κέντρο του Βόλου με ποσότητα χασίς 2,5 γραμμαρίων να φουντώσει την εύλογη ανησυχία και τον προβληματισμό όλης της κοινωνίας.

Συγκεκριμένα στις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου η ομάδα ΔΙΑΣ προχώρησε το κέντρο του Βόλου στη σύλληψη ενός 15χρονου για κατοχή χασίς 2,52 γραμμαρίων. Οδηγήθηκε στο τμήμα και αυτό που ενδιαφέρει την αστυνομία είναι να ομολογήσει από που το προμηθεύτηκε. Ο 15χρονος θα οδηγηθεί στην εισαγγελία.

Αλλεπάλληλα κρούσματα ναρκωτικών στα σχολεία

Στο μεταξύ έκτακτο σχολικό συμβούλιο συγκαλείται αύριο Δευτέρα στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου – Γενικού Λυκείου του Βόλου, στο οποίο μαθητής εντοπίστηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στις τουαλέτες μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών, που φέρεται να πέρας εεν ώρα λειτουργίας του σχολείου εξωσχολικός.

Δεν είναι όμως το μοναδικό, καθώς και στο κοντινό παρελθόν έχουν απασχολήσει τα σχολεία παρόμοια περιστατικά, ενώ αστυνομικοί περιπολούν σε καθημερινή βάση έξω από τα σχολεία σε μία προσπάθεια να αποθαρρύνουν τη διακίνηση ναρκωτικών, να ανιχνεύσουν ύποπτη δραστηριότητα και να εντοπίσουν δράστες που βγαίνουν προς άγρα πελατών έξω και μέσα στα σχολικά κτίρια.

Για το περιστατικό της Δευτέρας έχει ήδη δοθεί προφορική εντολή για τη διενέργεια ένορκης διοικητής εξέτασης από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Ισως πρόκειται για το πρώτο περιστατικό λιποθυμίας μαθητή μετά από χρήση μαθητών μέσα στο σχολείο.

Όπως κατέγραψε σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ο μαθητής εντοπίστηκε από την επιστάτρια την ώρα του μαθήματος στις σχολικές τουαλέτες σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Ζαλιζόταν και έκανε εμετό ενώ κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο Νοσοκομείο. Ο καθηγητής στον οποίο ανατέθηκε η ΕΔΕ θα λάβει την έγγραφη διαταγή αύριο και έχει ένα μήνα στη διάθεσή του για να παραδώσει το πόρισμα της έρευνάς του.

Αλλεπάλληλα κρούσματα

Τα κρούσματα είναι όμως αλλεπάλληλα στα σχολεία. Αρκετά περιστατικά έχουν καταγραφτεί και έχουν έρθει σε γνώση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, την τελευταία τουλάχιστον πενταετία.

Μόλις τον περασμένο Απρίλιο προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση σε συγκρότημα της Ν. Ιωνίας όταν εξωσχολικός εντοπίστηκε στο «σχολικό καπνιστήριο» να κάνει παρέα με μαθητές του σχολείου, καπνίζοντας τσιγάρο με άγνωστο περιεχόμενο. Τότε μάλιστα ο διευθυντής του σχολείου αναγκάστηκε να τον απειλήσει ότι θα καλέσει αστυνομία για να απομακρυνθεί ο νεαρός από το προαύλιο.

Προ πενταετίας σε κεντρικό επαγγελματικό λύκειο πρώην μαθητής γνωστός για την εμπλοκή του σε υποθέσεις ναρκωτικών, είχε μπει στο σχολικό προαύλιο και επιχείρησε να έρθει σε επαφή με μαθητές. Ο εφημερεύων καθηγητής και ο υποδιευθυντής που αντιλήφθηκαν την παρουσία του επιχείρησαν να τον απομακρύνουν, όταν ο παραβατικός νέος δεν δίστασε να επιτεθεί στον δεύτερο δαγκώνοντάς τον στο αφτί! Μάλιστα ο υποδιευθυντής είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Σε άλλο σχολικό συγκρότημα, ομάδα έξι μαθητών είχε εντοπιστεί από εκπαιδευτικούς να καπνίζουν χασίς στο προαύλιο την ώρα του διαλείμματος. Ο διευθυντής τους είχε καλέσει και οι μαθητές αποκάλυψαν ότι προμηθεύτηκαν τις ναρκωτικές ουσίες από παλιό μαθητή του σχολείου ο οποίος τους πλησίασε ενώ εκείνοι κάπνιζαν και τους πρότεινε να τους δώσει «κάτι που είναι για άντρες». Στη συνέχεια άρχισε να τους ενοχλεί ζητώντας από τον καθένα 10 ευρώ για κάθε τσιγαριλίκι που τους προμήθευσε.

Εχει καταγραφτεί μέχρι και σύλληψη μαθητή για χρήση ναρκωτικών μέσα στο σχολείο. Η σύλληψη είχε γίνει σε ώρα εκτός σχολικού ωραρίου κι ενώ ο μαθητής παρέμενε στο κτίριο.

Σε άλλη περίπτωση μαθήτρια φαίνεται να πήγαινε στο σχολείο μόνο και μόνο για να κάνει χρήση. Πήγαινε στην τουαλέτα και επέστρεφε στην τάξη για να… κοιμηθεί στην ώρα του μαθήματος.

Αλλά και σε χωριό της ευρύτερης περιοχής έχει καταγραφτεί περιστατικό παλιού μαθητή ο οποίος ενοχλούσε μικρότερους ηλικιακά μαθητές όχι μόνο μέσα στο σχολείο αλλά ακόμη και στα λεωφορεία που χρησιμοποιούσαν για να μετακινηθούν