Πέμπτη, 18 Ιουνίου, 2026 17:29
ΒόλοςΤοπικά

Βόλος: Εδειρε τη μάνα του γιατί δεν του πλήρωσε συνεργείο για τη μηχανή του






Χέρι πάνω στην ίδια του τη μάνα σήκωσε νεαρός άντρας, ο οποίος βγήκε εκτός εαυτού, όταν η μητέρα του δήλωσε ότι δεν έχει χρήματα για να πληρώσει το σέρβις που έκανε στη δίκυκλη μοτοσικλέτα του στο συνεργείο. Ο οξύθυμος άνδρας που δήλωσε παθιασμένος με τη μηχανή του συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς που κλήθηκαν από γείτονες, όταν οι φωνές της άτυχης γυναίκας σήκωσαν στο πόδι όλη τη γειτονιά.

Γιος και μάνα βρέθηκαν το μεσημέρι στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμειοδικείου Βόλου, όπου οδηγήθηκε ο νεαρός άντρας με τη διαδικασία του αυτοφώρου για να δικαστεί για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης.

Σε βάρος του για το χθεσινό περιστατικό που οδήγησε στη σύλληψη του γιου, κατέθεσε η ίδια η μητέρα του, η οποία έχει χάσει τον σύζυγό της από τη ζωή και μένει μόνη της μαζί με το παιδί της.

Όπως είπε η γυναίκα τις τελευταίες δέκα ημέρες υπήρχε αναταραχή στο σπιτικό τους και συγκρούσεις. Αιτία ήταν η μηχανή του γιου της, η οποία χρειάστηκε συνεργείο μετά από βλάβη που παρουσιάστηκε. Η βλάβη επιδιορθώθηκε και ο νεαρός άντρας κλήθηκε να την παραλάβει, ωστόσο η μητέρα του δεν είχε να του δώσει χρήματα. «Θα πληρωθώ τη σύνταξή μου την ερχόμενη Τετάρτη. Δεν είχα χρήματα να του δώσω», είπε η άτυχη γυναίκα.

Χθες, μετά από νέο καβγά που είχαν για τα χρήματα, όπως κατέθεσε η μητέρα, ο γιος της την άρπαξε από τα μαλλιά και τη χτύπησε στο μέτωπο και στον λαιμό. «Δεν με άφηνε να φύγω. Εδώ θα κάτσεις μου έλεγε», περιέγραψε στο δικαστήριο τις στιγμές της σύγκρουσης. Οι φωνές της σήκωσαν στο πόδι τη γειτονιά που κάλεσε αμέσως αστυνομία και συνελήφθη ο γιος.

«Δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του. Κι άλλη φορά με έχει χτυπήσει στο παρελθόν και έχει περάσει δικαστήριο. Εκείνη τη στιγμή φοβήθηκα, αλλά γενικώς δεν είναι επιθετικός», είπε για τον γιο της.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι βγαίνει «εκτός εαυτού καμιά φορά». «Την έπιασα από τα μαλλιά και το έχω μετανιώσει αλλά δεν θυμάμαι να τη χτύπησα», είπε ενώπιον του δικαστηρίου. «Τσατίστηκα γιατί μου είπε να σκάσω. Σκάσε μη με ζαλίζεις, μου είπε και θόλωσα. Δεν θα το ξανακάνω. Θα μάθω να συγκρατώ τα νεύρα μου», είπε παραδεχόμενος ότι έχει πάθος με τη μηχανή του. Ο ίδιος υποστήριξε ότι κι άλλες φορές που χρειάστηκε χρήματα και η μητέρα του δεν του έδινε (σ.σ. ο άντρας είναι άνεργος) «δεν το έκανε επειδή δεν είχε αλλά επειδή δεν ήθελε».

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών μετατρέψιμη σε χρηματική ποινή προς 10 ευρώ την ημέρα. Ο νεαρός άνδρας έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης και η έφεση έχει αναστέλλουσα ιδιότητα, υπό την προϋπόθεση ότι έως τις 23 Ιουνίου θα απευθυνθεί στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας προκειμένου να παρακολουθήσει πρόγραμμα που θα τον βοηθήσει για όσο καιρό κρίνουν οι θεράποντες ιατροί του προγράμματος.