1 2
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024 01:01
ΒόλοςΤοπικά

Βόλος: Δέκα χρόνια φυλάκιση για βιασμό 14χρονης


Στη φυλακή θα παραμείνει ένας 26χρονος άνδρας από τη Λάρισα, ο οποίος χθες, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Βόλου σε δέκα χρόνια φυλάκισης για την σεξουαλική επίθεση σε 14χρονο κορίτσι σε πάρκο.

Ο 26χρονος που είναι ήδη προφυλακισμένος με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού ξέσπασε σε λυγμούς στο δικαστήριο, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος, καθώς είναι νομικός συμπαραστάτης του αδερφού του, που πάσχει από νοητική στέρηση.

Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι την ώρα της επίθεσης ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2023 σε πάρκο της συνοικίας Φιλιππούπολης Λάρισας και το κορίτσι σώθηκε από την παρέμβαση ενός ζευγαριού, που περνούσε τυχαία από το σημείο και παρενέβη. Ο δράστης την έπιασε από τα χέρια και προσπάθησε να την ακινητοποιήσει με αποτέλεσμα να τη ρίξει στο έδαφος. Την πήρε αγκαλιά και τη μετέφερε σε άλλο σημείο, πίσω από ψηλούς θάμνους ώστε να μην υπάρχει ορατότητα. Όταν η ανήλικη αντιλήφθηκε την παρουσία ενός ΙΧ στο σημείο, τον κλώτσησε και έφυγε από τα χέρια του με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η Αστυνομία.