Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024 05:14
ΒόλοςΤοπικά

Βόλος: Αναβλήθηκε πάλι η πρώτη δίκη από τις 150 μηνύσεις μεταξύ χωρισμένου ζευγαριού


Άλλη μία αναβολή χθες στην πολύκροτη δικαστική υπόθεση με κατηγορούμενη 42χρονη καθηγήτρια Μουσικής, την οποία έχει μηνύσει ο 47χρονος πρώην σύζυγός της, καθηγητής Πληροφορικής για παραβίαση δικαστικής απόφασης επικοινωνίας του πατέρα με τις δύο ανήλικες κόρες του.

Χθες επρόκειτο να συνεχιστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η συζήτηση της πρώτης από τις 150 συνολικά μηνύσεις, που έχει υποβάλει ο 47χρονος πατέρας κατά της 42χρονης πρώην συζύγου του για παραβίαση δικαστικής απόφασης κατ’ εξακολούθηση για επικοινωνία, καθώς η μητέρα φέρεται να μην αφήνει τα δύο της ανήλικα κορίτσια, 9 και 6 χρόνων σήμερα, να συναντηθούν με τον πατέρα τους. Κι αυτό διότι η 42χρονη καθηγήτρια Μουσικής είχε καταγγείλει για ασέλγεια τον πρώην σύζυγό της σε βάρος της μεγαλύτερης κόρης τους πριν 5 χρόνια, όταν δηλαδή ήταν 4 ετών.

Ο 47χρονος καθηγητής Πληροφορικής απαλλάχθηκε, ωστόσο, αρχικά από την κατηγορία της ασέλγειας, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κέρκυρας και επειδή κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο έπρεπε να συναντά, βάσει δικαστικής απόφασης, τα παιδιά του, χωρίς αυτό να συμβαίνει, προβαίνει εδώ και 2,5 χρόνια σε υποβολή μηνύσεων για παραβίαση δικαστικής απόφασης και συνολικά αυτές έχουν φθάσει τις 150…

Στο βούλευμα αυτό ασκήθηκε έφεση από το Συμβούλιο Εφετών, με την ανάκριση να συνεχίζεται και την υπόθεση να εκκρεμεί, αλλά στον πατέρα δόθηκε το δικαίωμα να βλέπει τα παιδιά του. Η μητέρα, όμως, με πραγματογνωμοσύνη παιδοψυχολόγου, στην οποία αναφέρεται πως η ανήλικη κόρη της έχει κακοποιηθεί, αρνείται να δώσει τα παιδιά, να τα βλέπει ο πατέρας, δηλώνοντας πως και εκείνα δεν θέλουν να τον συναντήσουν.

Ωστόσο, τέσσερις πραγματογνώμονες στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας και το Νοσοκομείο Βόλου έχουν αποφανθεί, πως ο πατέρας δεν διέπραξε ασελγείς πράξεις εις βάρος της ανήλικης κόρης του και πως η βούληση των παιδιών, όπως αυτή εκφράζεται, δεν είναι ανεπηρέαστη από την καθοδήγηση της μητέρας, που τα αποτρέπει να επικοινωνούν με τον πατέρα τους.

Χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ανέβαλε τη συζήτηση της υπόθεσης, μέχρι να αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών Κέρκυρας για την κατηγορία της ασέλγειας, καθώς η κατηγορία είναι σε βαθμό κακουργήματος.