Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023 01:25
Κόσμος

Βίντεο-ντοκουμέντο: Οι φύλακες άφησαν 40 μετανάστες να καούν ζωντανοί σε κέντρο υποδοχής στο Μεξικό


Μια διαφορετική διάσταση στην τραγωδία με τους 40 νεκρούς μετανάστες μετά από φωτιά σε κέντρο υποδοχής στο Μεξικό δίνει βίντεο από κάμερα ασφαλείας καθώς στα πλάνα φαίνονται οι φύλακες να φεύγουν μόλις ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Όπως φαίνεται στο βίντεο οι φύλακες απομακρύνονται από το κελί μέσα στο οποίο μετανάστες έβαλαν φωτιά για να διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη απέλασή τους την ώρα που οι φλόγες και ο καπνός σκεπάζουν τα πάντα.

Το βίντεο έφερε στη δημοσιότητα μεξικανός δημοσιογράφος ο οποίος έκανε λόγο για «έγκλημα».

Σύμφωνα με Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης (INM) του Μεξικού οι 40 νεκροί μετανάστες είναι από χώρες της κεντρικής και της νότιας Αμερικής. Παράλληλα άλλοι 28 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Πριν την δημοσιοποίηση του βίντεο ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραντόρ, είχε επιρρίψει την ευθύνη για την τραγωδία αποκλειστικά στους μετανάστες δηλώνοντας ότι «δεν πίστευαν ότι οι φωτιές που άναψαν για να διαμαρτυρηθούν θα προκαλούσε αυτή την ανείπωτη τραγωδία».

Η πυρκαγιά, μια από τις φονικότερες στη χώρα εδώ και χρόνια, σημειώθηκε, ενώ ΗΠΑ και Μεξικό μάχονται για να αντιμετωπίσουν τα επίπεδα ρεκόρ των συνοριακών διελεύσεων στα κοινά τους σύνορα.

Τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται αύξηση του αριθμού των μεταναστών στις πόλεις στα σύνορα του Μεξικού, καθώς οι αρχές προσπαθούν να διεκπεραιώσουν τα αιτήματα ασύλου χρησιμοποιώντας μια νέα εφαρμογή της αμερικανικής κυβέρνησης γνωστή ως CBP One.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com