Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024 11:18
ΒόλοςΤοπικά

Παύση εργασιών στην αγορά ενόψει Πάσχα


Σταματούν τα συνεργεία τέλος της εβδομάδας – Αισιοδοξία εμπόρων για την εορταστική κίνηση

Σε γιορτινούς ρυθμούς ενόψει Πάσχα ετοιμάζεται να μπει η αγορά του Βόλου, με τον εμπορικό κόσμο να δηλώνει αισιόδοξος για την κίνηση των γιορτών που ουσιαστικά ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα, πριν την Κυριακή των Βαΐων. Μάλιστα για την απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς και την εξυπηρέτηση των καταναλωτών, σταματούν στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας και οι εργασίες στην «καρδιά» της αγοράς τόσο από τη ΔΕΥΑΜΒ όσο και από τον Δήμο Βόλου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Αποστόλη Οντόπουλο, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στα τμήματα στα οποία γίνονται έργα αντικατάστασης των σωλήνων ύδρευσης και ανακατασκευής των πεζοδρομίων. «Ηδη ο αγωγός ύδρευσης έχει αντικατασταθεί έως τη Δημητριάδος και έχει ήδη πέσει άσφαλτος για να μην υπάρχει όχληση με χώμα. Παράλληλα ολοκληρώνονται και τα πεζοδρόμια από τη Σωκράτους έως και την Αναλήψεως και το μόνο τμήμα στο οποίο θα υπάρχει μπετόν θα είναι επί της Κ. Καρτάλη από την Αλεξάνδρας έως τη Γαλλίας. Τα έργα προχωρούν πολύ γρήγορα και οι εργολάβοι μας έχουν διευκολύνει ώστε κατά τη διάρκεια των εργασιών να υπάρχει πρόσβαση στα καταστήματά μας», σημείωσε ο κ. Οντόπουλος.

Όπως ανέφερε πρόκειται για έργα αναγκαία που πρέπει να γίνουν στην πόλη, μολονότι αυτή την περίοδο υπάρχει όχληση και δυσλειτουργία των επιχειρήσεων. «Οι επιχειρήσεις δεν λειτουργούν σωστά και ίσως να έχουν χάσει 30% του τζίρου τους, όμως τα έργα πρέπει να γίνουν. Δεν υπάρχουν έργα χωρίς όχληση. Μόλις ολοκληρωθούν και νερό καθαρό και ποιοτικό θα έχουμε που είναι πολύ σημαντικό και για τις επιχειρήσεις εστίασης αλλά και τα πεζοδρόμια όπως γίνονται θα αναβαθμίσουν την εικόνα και της αγοράς. Είμαστε σε αγαστή συνεργασία με Δήμο, ΔΕΥΑΜΒ και εργολάβους και υπάρχει συμφωνία για σταμάτημα των εργασιών από την ερχόμενη Δευτέρα για να μπορέσει να λειτουργήσει απρόσκοπτα η αγορά», υπογράμμισε ο κ. Οντόπουλος.

Σημειώνεται ότι από το ερχόμενο Σάββατο 1η Απριλίου, στην αγορά θα ισχύσει το θερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Σύμφωνα με αυτό τα καταστήματα θα λειτουργούν κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο από τις 8:30 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι κλειστά και κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 8:30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα έως και τις 9 το βράδυ.

Από την επόμενη Κυριακή 9 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 17 Απριλίου, θα ισχύσει το πασχαλινό ωράριο λειτουργίας της αγοράς. Σύμφωνα με αυτό την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου η αγορά θα λειτουργήσει από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και από τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου έως τη Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου η αγορά θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου τα καταστήματα θα λειτουργήσουν σε συνεχόμενο ωράριο από τη 1 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα, η αγορά θα είναι κλειστή. Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν και πάλι την Τρίτη 18 Απριλίου.