Δευτέρα, 5 Μαΐου, 2025 13:16
ΜαγνησίαΤοπικά

Βία ανηλίκων: Απομακρύνονται οι ανήλικοι από τις Φυλακές Βόλου και Κασσαβέτειας – Ιδρύεται “Επάνοδος” στη Μαγνησία

Στιγμιότυπο από το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής, Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023. Έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων με τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), οι οποίοι διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)





Το Kids Wallet, η κοινωνική εργασία στο σχολείο αντί αποβολών και η δημιουργία τεχνικών γυμνασίων είναι κάποια από τα μέτρα της Εθνικής Στρατηγικής για τη βία και την παραβατικότητα ανηλίκων, η οποία παρουσιάστηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά την παρουσίαση στο Μέγαρο Μαξίμου οι αρμόδιοι υπουργοί προχώρησαν σε εξειδίκευση των μέτρων.

Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα τον Βόλο προβλέπεται η μετεγκατάσταση των ανήλικων κρατουμένων του Ειδικού Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Νέων Κασσαβέτειας και των Ειδικών Σωφρονιστικών Καταστημάτων Νέων Βόλου και Αυλώνα σε κατάλληλες δομές., ενώ ιδρύεται παράρτημα του ΝΠΙΔ ΕΠΑΝΟΔΟΣ στον Βόλο στο πλαίσιο της επανένταξης και της μετασωφρονιστικής πολιτικής.