1 2
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024 10:09
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρομοκρατία: Οι διάλογοι των συλληφθέντων πριν το χτύπημα – «Θέλω 40-50 νεκρούς, οι πληγές σε βίντεο»


Από πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα και «λουτρό αίματος» γλίτωσε τη χώρα μας η ΕΥΠ η οποία σε συνεργασία με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες κατόρθωσε να εξαρθρώσει παγκόσμιο δίκτυο που είχε στόχους στην Ελλάδα.

Η αντιτρομοκρατική συνέλαβε δύο αλλοδαπούς πακιστανικής καταγωγής τον 27χρονο Χαϊντέρ που ζούσε στη Ζάκυνθο και τον 29χρονο Χουσεΐν που ζούσε στη Λακωνία. Πρόκειται για δύο άτομα πακιστανικής καταγωγής που είχαν μπει παράνομα στη χώρα πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια κι εργάζονταν κάνοντας κυρίως αγροτικές εργασίες.

Τον τελευταίο χρόνο είχαν έρθει στην Αθήνα και διέμεναν σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην περιοχή της Ομόνοιας.

Οι δύο αλλοδαποί έπαιρναν εντολές από τον φερόμενο ως αρχηγό της οργάνωσης που ήταν ένας συγχωριανός του στο Πακιστάν, 30 ετών, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για 4 ανθρωποκτονίες, που δεν σχετίζονται όμως με δράση τζιχαντιστών, αλλά πρόκειται για υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου, ο οποίος φέρεται να δρούσε εν ονόματι της ομάδας «Δύναμη Κουντς» (Quds Force) των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Ο 30χρονος έβρισκε αλλοδαπούς που δεν είχαν ποινικό μητρώο και δεν είχαν εντοπιστεί από τις αρχές τρίτων κρατών και τους χρησιμοποιούσε ως πληρωμένους εκτελεστές, καθώς ήταν δύσκολος ο εντοπισμός τους.

Μάλιστα τα μηνύματα που αποκάλυψε το MEGA και αντάλασσαν οι δύο αλλοδαποί με τον εγκέφαλο από την Τεχεράνη είναι άκρως αποκαλυπτικοί και δείχνουν πως ο 27χρονος Χαϊντέρ δρούσε ως ο αρχηγός της τρομοκρατικής ομάδας στην Ελλάδα, αλλά και ποιον τρόπο θα γινόταν το χτύπημα στο εστιατόριο στου Ψυρρή, το οποίο αποσοβήθηκε την τελευταία στιγμή.

Ο διάλογος είναι ενδεικτικός των προθέσεων των τρομοκρατών με τον «εγκέφαλο» της ομάδας που βρισκόταν στο Ιράν να στέλνει στον Χαϊντέρ οδηγίες για το πώς θα δράσει, υποστηρίζοντας ακόμα ότι θέλει τουλάχιστον 50 νεκρούς και βίντεο που να φαίνονται τα τραύματα από το αιματοκύλισμα που είχαν σκοπό να προκαλέσουν.

Αναλυτικά ο διάλογος

Πακιστανός εγκέφαλος στην Τεχεράνη: Δύο τρία άτομα πηγαίνετε εκεί και βάλτε φωτιά στην κουζίνα όταν βρείτε ευκαιρία.

Χαϊντέρ: Εγώ θέλω να αξίζουν τουλάχιστον τα χρήματα και θέλω ή στο χώρο ή σε κεντρικό σημείο που να είναι τουλάχιστον 40 με 50 άτομα.

Πακιστανός εγκέφαλος στην Τεχεράνη: Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο, το καταλαβαίνεις;

Χαϊντέρ: Θα γίνει σου το υπόσχομαι και από τον κάθε τραυματία θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο.

Πακιστανός εγκέφαλος στην Τεχεράνη: Ό,τι πληγή και τραύμα θα υπάρχει να φαίνεται φανερά στο βίντεο.

Μάλιστα το MEGA δημοσίευσε και δεύτερη συνομιλία του «εγκεφάλου» με τον Χαΐντερ, η οποία δείχνει ότι υπήρχαν κι άλλοι τρομοκράτες που υπήρχαν στην ομάδα.

Πακιστανός εγκέφαλος στην Τεχεράνη: Εσύ κάνε μου την χάρη να φτιάξεις βίντεο και φωτογραφίες. Εάν δεν μπορούμε να κάνουμε όπως είπαμε η λύση είναι με ήρεμο τρόπο να πάει κάποιος να κάνει δυο τρεις φωτογραφίες και να έρθει πίσω χωρίς να τον αντιληφθεί κάνεις. Δεν θα του κάνουν έλεγχο. Να βρεις έναν τρόπο να γίνει κάτι

Χαϊντέρ: Άκου. Έχω ένα άλλο φιλαράκι σε άλλο νησί που έχει τρία όπλα και πιστολιά. Και εκείνος λέει πως μόλις τελειώσουμε με τις ελιές να είμαστε δυο τρία άτομα να τους καθαρίσουμε επι τοπίου και μετά να στείλουμε το βίντεο. Ο άλλος λέει να είμαστε οι δυο μας.

Στο «στόχαστρο» των Αρχών εδώ και μήνες

Οι δύο αλλοδαποί είχαν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών τουλάχιστον εδώ και τρεις μήνες. Συνελήφθησαν πριν ένα μήνα περίπου για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα και ήταν κρατούμενοι για διοικητική απέλαση. Κατά τη σύλληψή τους κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα, usb και άλλα αντικείμενα και εστάλησαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Στα κινητά τους εντοπίστηκαν συνομιλίες με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της τρομοκρατικής ομάδας για επιθέσεις με πρώτη αυτή στο εστιατόριο στου Ψυρρή. Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε είχαν κάνει προετοιμασία ακόμα και κατόπτευση του χώρου. Οπλισμός μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί.

Η επιχείρηση της ΕΥΠ είχε την κωδική ονομασία «Υάκινθος» είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των τρομοκρατών.

Μάλιστα, οι συλληφθέντες προσπάθησαν πολλές φορές να στρατολογήσουν και άλλους ομοεθνείς τους, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Πλέον οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται στο δίκτυο υποστήριξης των τρομοκρατών και αν είχαν και άλλους συνεργούς στην Ελλάδα.

Από 10.000 έως 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό…

Το στοιχείο που σοκάρει είναι ότι διαπραγματεύονταν με οικονομικούς όρους την επίθεση που θα έκαναν. Ανάλογα με τα θύματα θα ήταν και η αμοιβή τους. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν συμφωνήσει πως θα λάμβαναν ένα πόσο από 10.000 έως 15.000 για κάθε νεκρό και ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.

Για το λόγο αυτό σχεδίαζαν αρχικά να χτυπήσουν με εκρηκτικά για να είναι μαζικό το χτύπημα και στη συνέχεια να έμπαιναν με όπλα.

Το σχέδιό τους, που ήταν στην τελική ευθεία, ήταν να μπουν στη σάλα του εστιατορίου όταν θα υπήρχαν πάνω από 50 άτομα και στη συνέχεια, ή με όπλα ή με εκρηκτικά ή ακόμα και πετώντας κάποιο εύφλεκτο υγρό και βάζοντας φωτιά, θα σκορπούσαν τον όλεθρο.