1 2
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024 01:39
ΜαγνησίαΤοπικά

Συνέντευξη Ζέττας Μακρή σε μαθητές του Γυμνασίου Βελεστίνου


Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση μαθητών του Γυμνασίου Βελεστίνου και επισκέφτηκε το χώρο του σχολείου, όπου παραχώρησε συνέντευξη για τη σχολική εφημερίδα.

Η πρόσκληση των παιδιών ήταν ιδιαίτερα τιμητική καθώς η συνέντευξη της υφυπουργού Παιδείας θα εγκαινιάσει το πρώτο φύλλο της εφημερίδας. Η «Μαθητική πνοή του Γυμνασίου Βελεστίνου» θα κυκλοφορήσει σε φυσική μορφή ενώ θα είναι διαθέσιμηκαι σε ψηφιακή έκδοση και θα ολοκληρωθεί με τη συγκέντρωση άρθρων, κειμένων και άλλων εργασιών των παιδιών.

Η κα Μακρή ευχαρίστησε τις μαθήτριες και τους μαθητές για την εξαιρετική συνέντευξη που έστησαν, για τις εύστοχες ερωτήσεις που της έθεσαν, για τις ετοιμόλογες απαντήσεις τους σε δικές της ερωτήσεις και για τον ενδιαφέροντα διάλογο που αναπτύχθηκε με αφορμή τη συνέντευξη και την παρουσία της υφυπουργού Παιδείας στο σχολείο.

Οι έντεκα μαθήτριες και μαθητές, που παρακολουθούν τον εκπαιδευτικό όμιλο με θέμα «Ομάδα αναζήτησης, σε έντυπο τοπικό τύπο, σημαντικών γεγονότων που αφορούν την περιοχή του Βελεστίνου από το 1983 έως το 1997» μαζί με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κα Νικολού και τη συνδρομή της εκπαιδευτικού κ.Βαϊτσαρά εντυπωσίασαν την κα Μακρή με την δουλειά που έχουν κάνει από την αρχή της χρονιάς καθώς και με τη θεματολογία που έχουν επιλέξει και με τον τρόπο αυτό συνεισφέρει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, ιστορική και κοινωνική συνέχεια του τόπου μέσα από τη συγκέντρωση και μελέτη αρχειακού υλικού.

Η υφυπουργός Παιδείας επιβράβευσε μαθητές και εκπαιδευτικούς για τις πολυθεματικές δραστηριότητες του σχολείου, που αναδεικνύουν το σπουδαίο έργο που παράγει και έχει να επιδείξει η σχολική κοινότητα και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στην έκδοση της εφημερίδας ενώ τους ζήτησε να μην ξεχάσουν να της στείλουν το δικό της αντίτυπο.

Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης, η κα Μακρή βρήκε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς και μαθητές του Γυμνασίου στο προαύλιο του σχολείου αλλά και με μαθητές του Γενικού Λυκείου Βελεστίνου, το οποίο είχε επισκεφτεί πριν μερικές ημέρες για την εκδήλωση παρουσίασης του ιστορικού αρχείου του σχολείου.