Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024 14:49
ΜαγνησίαΤοπικά

Το volosday.gr μετέχει στην απεργία των Ενώσεων στο χώρο του Τύπου


Στη σημερινή πανεργατική απεργία για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, μετά από απόφαση που έλαβαν τα διοικητικά συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, «αντιδρώντας στις δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά την υγειονομική, αλλά και την ενεργειακή κρίση και τις συνεχιζόμενες κυβερνητικές πρακτικές, που όχι μόνο περιορίζουν και φαλκιδεύουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά καταργούν και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα».

Η απεργία ξεκίνησε στις 05.00 π.μ. και διαρκεί έως τις 05.00 π.μ. αύριο Πέμπτη, σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικά ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου.

Οι δημοσιογράφοι διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ, απασχόληση πλήρους και εξαρτημένης εργασίας, επαναφορά των συντάξεων στα προ των περικοπών επίπεδα, αντιμετώπιση της ακρίβειας και άμεση εξόφληση δεδουλευμένων, όπου οφείλονται.

Απαιτούν επίσης ανώτατα όρια τιμών στο κόστος των λογαριασμών ενέργειας και αυστηρός φόρος στα υπερβολικά κέρδη των εταιρειών ενέργειας και άλλων εταιρειών, καθώς εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης κατά της κρίσης για την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα κ.λπ.