Αθλητικά

Το Πανθεσσαλικό γέμισε παιδιά στη γιορτή του αθλητισμού από τον ΟΠΑΠ (φωτό)

Περισσότερα από 1000 παιδιά απ΄ όλη την Θεσσαλία, έδωσαν το παρών τους στο Πανθεσσαλικό στάδιο, στην γιορτή για τον αθλητισμό που διοργάνωσε ο ΟΠΑΠ!

Την γιορτή παρουσίασαν ο Χριστόφορος Ζαραλίκος και ο Πάρης Γκαγκαδέλης, ενώ το παρών έδωσαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Τάσος Μητρόπουλος και Γιάννης Καλλιτζάκης, ο κ. Οδυσσέας Χριστοφόρου, επικεφαλής εταιρικών και ρυθμιστικών υποθέσεων του ΟΠΑΠ, καθώς ο παραολυμπιονίκης κολύμβησης,  Δημήτρης Καρυπίδης.

Όλοι τους γνωρίστηκαν και συνομίλησαν με πολλά παιδιά, ενώ μίλησαν και στους δημοσιογράφους.

Αναλυτικά:

Οδυσσέας Χριστοφόρου: Μεγάλη μέρα για τον αθλητισμό

«Σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα για τον αθλητισμό στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Ο ΟΠΑΠ και οι πράκτορές του, καθώς έχουμε πάνω από 400 πρακτορεία σε όλη τη Θεσσαλία, στηρίζουμε αυτήν την ενέργεια και θα ‘μαστε πάντα δίπλα στην τοπική κοινωνία. Πάνω από 30 ακαδημίες και 1.000 παιδιά θα διασκεδάσουν αυτό το πολύ όμορφο διήμερο. 1000 παιδιά σε όλη τη Θεσσαλία και 13.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Όπως καταλαβαίνετε, τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Υπάρχει μία τρομερή επιστημονική υποστήριξη των παιδιών αυτών. Είναι ασφαλισμένα τα παιδιά σε όλες τις ακαδημίες και δημιουργούνται οι προσδοκίες για νέους αθλητές και για σωστούς ανθρώπους»

Δημήτρης Καρυπίδης: Να εξοικειωθούν τα παιδιά με την αναπηρία

«Αυτό που γίνεται εδώ είναι πολύ σημαντικό, πολύ πιο σημαντικό απ’ ό,τι μπορούμε να αντιληφθούμε. Προσωπικά είμαι εδώ, για εξοικειωθούν τα παιδιά με την αναπηρία, να μάθουν πράγματα για τον αθλητισμό και την αναπηρία, που θα τους βοηθήσουν στο μέλλον στην αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρία, αλλά και γενικότερα να δουν ότι οι άνθρωποι, αν θέλουν κάτι πραγματικά, μπορούν να το καταφέρουν, ότι δεν υπάρχουν όρια και φραγμοί στη ζωή κι ότι κάθε δυσκολία μπορεί να ξεπεραστεί».

Τάσος Μητρόπουλος: Ο ΟΠΑΠ ασχολείται με κοινωνικά θέματα

«Είναι σημαντικές αυτές οι εκδηλώσεις που γίνονται μέσω των Αθλητικών Ακαδημιών από τον ΟΠΑΠ. Ο ΟΠΑΠ ασχολείται πολύ με θέματα κοινωνικά και ο αθλητισμός είναι ένα κοινωνικό κομμάτι. Τα μικρά παιδιά παίζουν και χαίρονται με όλα τα αθλήματα και αύριο-μεθαύριο περιμένουμε να γίνουν πρωταθλητές. Είναι σημαντικό, γιατί αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του αθλητισμού και της Ελλάδας. Πολύ σπουδαίο ρόλο παίζουν και οι γονείς, η οικογένεια, ώστε να τους δώσουν τις σωστές προδιαγραφές, για να μπορέσουν να γίνουν αυτό που θέλουν».

Γιάννης Καλλιτζάκης: Η εικόνα μιλά από μόνη της

«Νομίζω η εικόνα μιλά από μόνη της. Το Φεστιβάλ Ακαδημιών δίνει μεγάλη χαρά και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν διάφορα αθλήματα. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν κι άλλα αθλήματα, τα οποία το παιδί μπορεί να τα γνωρίσει, ενώ πριν δεν τα ήξερε. Ταυτόχρονα τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν διάφορες αρχές, όπως τον σεβασμό, την πειθαρχία, την ομαδικότητα. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι που προβάλλει ο ΟΠΑΠ και θέλει να τα μεταδώσει στα παιδιά».