Κόσμος

To Ισραήλ σφυροκόπησε τη Γάζα – Χτύπησε δεκάδες στόχους της Χαμάς [εικόνες]

Σφοδρή επίθεση κατά στόχων της Χαμάς, όπως λέει, εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ σε απάντηση για τις εκτοξεύσεις από τη Γάζα 30 ρουκετών κατά περιοχής κοντά στην πόλη Σντερότ.

Δέκα από τους ρουκέτες αυτές αναχαιτίστηκαν από το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα «Σιδερένιος Θόλος».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ισραηλινού στρατού καταστράφηκαν 80 στόχοι της Χαμάς.

Ένα παιδιά στα ερείπια κτιρίου που βομβάρδισε η ισραηλινή πολεμική αεροπορία τη νύχτα στη Γάζα (Φωτογραφία: ΑΡ) Ένα παιδιά στα ερείπια κτιρίου που βομβάρδισε η ισραηλινή πολεμική αεροπορία τη νύχτα στη Γάζα (Φωτογραφία: ΑΡ)

Δεν αναφέρθηκαν πάντως θύματα σε καμία από τις δύο πλευρές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την ισραηλινή επίθεση αντιποίνων υπέστη ζημιές ένα ινδονησιακό νοσοκομείο στη Βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ενώ προκλήθηκε μπλακ άουτ στην ίδια την πόλη της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε τη Χαμάς ότι «εσκεμμένα» δημιούργησε κέντρο εκπαίδευσης και έφτιαξε μια αποθήκη πυρομαχικών «κοντά σε σχολεία, ένα νοσοκομείο κι ένα τέμενος».

Έδωσε δε στη δημοσιότητα βίντεο από μια επίθεση κατά του αρχηγείου, όπως λέει, των υπηρεσιών ασφαλείας της Χαμάς.

Ουδεμία παλαιστινιακή οργάνωση ανέλαβε μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση με τις ρουκέτες που έγινε μετά το θάνατο πέντε Παλαιστινίων μέσα στη λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια διαδηλώσεων και συγκρούσεων με τους ισραηλινούς στρατιώτες οι οποίοι είναι παραταγμένοι κατά μήκος του φράκτη που χωρίζει το Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακο.

Οι πέντε Παλαιστίνιοι, ηλικίας από 19 έως 27 ετών, σκοτώθηκαν σε χωριστά επεισόδια.

Εξάλλου ένας έκτος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε χθες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από ισραηλινά πυρά στη διάρκεια συγκρούσεων, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας στη Ραμάλα.