1 2
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024 00:51
ΒόλοςΤοπικά

Τιμούν τους 31 προσκόπους που θυσιάστηκαν στο Αϊδίνιο της Μικράς Ασίας


Τους προσκόπους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα θα τιμήσει η Ένωση Παλαιών Προσκόπων 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Ν. Ιωνίας – Βόλου, την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 στις 9:00 το πρωί, όπου θα γίνει ο εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας – Βόλου. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί στις 10:45 η Επιμνημόσυνη Δέηση στην πλατεία Πεσόντων Προσκόπων Αϊδινίου Μ. Ασίας Ικάρων και Εθνικών Αγώνων (δίπλα στο στρατόπεδο Γεωργούλα).

«Οι 31 Πρόσκοποι που θυσιάστηκαν για την πατρίδα αξίζουν τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας. Η Θυσία τους αντιπροσωπεύει τον αλτρουισμό, την αφοσίωση και την αγάπη για την πατρίδα. Ας τιμήσουμε τη μνήμη τους και ας συνεχίσουμε να εμπνέουμε τις νέες γενιές με τις αξίες του Προσκοπισμού.

Πριν από 105 χρόνια, στις 18 Ιουνίου 1919, οι Τσέτες ολοκλήρωναν το έργο της τριήμερης άγριας σφαγής στην περιοχή του Αϊδινίου στη Μικρά Ασία. Πάνω από χίλιοι Έλληνες έπεσαν θύματα αυτής της τραγωδίας. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονταν και 31 Πρόσκοποι από το Αϊδίνιο, οι οποίοι προσέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια σε Έλληνες και Τούρκους, αδιακρίτως. Η θυσία των Προσκόπων αυτής της περιοχής συγκλόνισε τον πολιτισμένο κόσμο και αποτελεί μια ανεξίτηλη σελίδα στην ιστορία του παγκόσμιου προσκοπισμού. Οι Πρόσκοποι του Αϊδινίου έπεσαν θύματα επειδή έκαναν το καθήκον τους, πιστοί στην Υπόσχεση που είχαν δώσει. Η θυσία τους μας υπενθυμίζει τη σημασία της ανθρωπιστικής προσφοράς και της αλληλεγγύης, ακόμα και σε δύσκολες στιγμές της ιστορίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωση Παλαιών Προσκόπων.