Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023 16:11
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται η κακοκαιρία μέχρι και του Αγίου Πνεύματος – Αναλυτική πρόγνωση


Άστατο καιρό μέχρι και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος προβλέπει ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο έμπειρος μετεωρολόγος ο καιρός θα επηρεάσει αρκετά τις δραστηριότητες και αποδράσεις του τριημέρου.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη είναι σημαντικό όμως να σταθούμε στη νέα υποτροπή που θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Πέμπτη από το απόγευμα και στη συνέχεια και μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου περίπου.

Πρόκειται για ένα νέο κύμα καλά οργανωμένης κακοκαιρίας που θα μας έρθει από τα κεντρικά τμήματα της Ευρώπης προκαλώντας ιδιαίτερα επικίνδυνες καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της επικράτειας.

«Μεγάλη προσοχή από όλους μας να περάσει αυτό το ιδιαίτερα επικίνδυνο κύμα αστάθειας που μπορεί να μην εμφανίζει μεγάλη συχνότητα εμφάνισης στην εποχή του έτους στην οποία βρισκόμαστε, παρόλα αυτά έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν», καταλήγει.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

«Με τον ιδιαίτερα άστατο καιρό να επιμένει σε αρκετές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού της χώρας μας θα οδηγηθούμε τουλάχιστον μέχρι και την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος επηρεάζοντας αρκετά τις δραστηριότητες – αποδράσεις του τριημέρου.

Είναι σημαντικό όμως να σταθούμε στη νέα υποτροπή που θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Πέμπτη από το απόγευμα και στη συνέχεια και μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου περίπου.

Πρόκειται για ένα νέο κύμα καλά οργανωμένης κακοκαιρίας που θα μας έρθει από τα κεντρικά τμήματα της Ευρώπης προκαλώντας ιδιαίτερα επικίνδυνες καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της επικράτειας.

Στο πρώτο μας γράφημα γίνεται μια προσπάθεια ερμηνείας αυτής της αρκετά επικίνδυνης κατάστασης όπου με την μπλε καμπύλη αποτυπώνεται το ψυχρό μέτωπο που συνοδεύει αυτή την κακοκαιρία και που αναμένεται να διασχίσει την επικράτεια και από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά.

Έτσι λοιπόν θα μεταφερθούν ψυχρές αέριες μάζες (μπλε βέλη) οι οποίες καθώς θα συγκρουστούν με θερμότερες και υγρότερες (πορτοκαλί βέλη) θα σχηματίσουν ιδιαίτερα επικίνδυνες καταιγίδες συνοδευόμενες από χαλάζι, έντονους κεραυνούς και στιγμιαία ιδιαίτερα ενισχυμένους ανέμους διαφόρων διευθύνσεων.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι το Ιόνιο, το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας αλλά και το δυτικό, ανατολικό και βόρειο Αιγαίο.

Στο δεύτερο γραφικό μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία των βροχοπτώσεων μέχρι και την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο επικίνδυνες θα είναι οι βροχές – καταιγίδες.

Μεγάλη προσοχή από όλους μας να περάσει αυτό το ιδιαίτερα επικίνδυνο κύμα αστάθειας που μπορεί να μην εμφανίζει μεγάλη συχνότητα εμφάνισης στην εποχή του έτους στην οποία βρισκόμαστε, παρόλα αυτά έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν».

www.ethnos.gr
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com