Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024 04:00
ΒόλοςΤοπικά

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τους Βολιώτες της Augmenta


Στο γραφείο του Πρωθυπουργού βρέθηκαν οι δύο Βολιώτες επιχειρηματίες Γιώργος Βαρβαρέλης και Δημήτρης Ευαγγελόπουλος της Augmenta Agriculture. Μετά την εξαγορά της startup εταιρείας από διεθνή κολοσσό οι νεαροί επιχειρηματίες είχαν την τιμή να βρεθούν στο Μέγαρο Μαξίμου και να συζητήσουν με τον Πρωθυπουργό και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Χρήστο Δήμα για τη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με την καινοτομία.

Η εταιρεία εξειδικεύεται στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων/υπηρεσίων και τεχνολογικών λύσεων γύρω από τη διαχείριση καλλιεργειών και την ανάλυση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων σε αγρότες. Περιλαμβάνει ένα σύστημα που εγκαθίσταται στην οροφή των γεωργικών οχημάτων, το οποίο χρησιμοποιώντας κάμερες σαρώνει τον αγρό κατά τη διάρκεια των εργασιών. Στη συνέχεια, η πληροφορία αυτή χρησιμοποιείται για την εφαρμογή σε πραγματικό χρόνο συστατικών, όπως λιπάσματος και ρυθμιστών ανάπτυξης των φυτών.

Πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσαν πως ενώνουν τις δυνάμεις τους με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής γεωργικών οχημάτων παγκοσμίως την CNH Industrial. Η συμφωνία αυτή αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων, καθώς υπολογίζεται πως τα χρήματα που θα επενδύσει ο διεθνής κολοσσός στην Augmenta ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια €!

«Σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis για την πορεία τους, για την σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τη καινοτομία, την συνδρομή του Elevate Greece, την εξέλιξη που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στο οικοσύστημα καινοτομίας και για τα επιχειρηματικά ταλέντα που διαθέτουμε στην Ελλάδα.

Άλλη μια σπουδαία ιστορία επιτυχίας που εξελίσσεται και αναδύεται από το Ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων.