Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024 22:58
ΒόλοςΤοπικά

Συνάντηση Αντιδημάρχου Τουρισμού με τους τοπικούς διπλωματούχους ξεναγούς Βόλου


Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού-Τοκαλή συναντήθηκε τη Δευτέρα 13 Μαρτίου με τους τοπικούς Διπλωματούχους Ξεναγούς Βόλου στο χώρο του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης Δήμου Βόλου. Ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου συζητήθηκαν διάφορα θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος και ειδικότερα έγινε ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για την βελτίωση και τον εμπλουτισμό της εμπειρίας που αποκομίζει ο ταξιδιώτης που επισκέπτεται τον προορισμό μας.

Κατά τη συνάντηση αναπτύχθηκαν με εποικοδομητικό τρόπο οι πτυχές που αφορούν την δραστηριοποίηση των τοπικών Διπλωματούχων Ξεναγών Βόλου κατά τις ομαδικές ξεναγήσεις επισκεπτών, τις ξεναγήσεις επισκεπτών κρουαζιέρας και μεμονωμένων επισκεπτών στην περιοχή μας, δίνοντας έμφαση σε θέματα τα οποία αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς τους και τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον Τουρισμό.

Παράλληλα δρομολογήθηκαν δραστηριότητες συνεργασίας για την καθιέρωση περιπατητικών ξεναγήσεων στην πόλη του Βόλου για ταξιδιώτες από το εξωτερικό που επισκέπτονται τον προορισμό μας, αλλά και για επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Η συνάντηση εργασίας της Αντιδημαρχίας Τουρισμού με τους τοπικούς Διπλωματούχους Ξεναγούς Βόλου ήταν ουσιαστική, καθώς στην προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του τουριστικού μας αποθέματος οι ξεναγοί του Δήμου μας είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι, καθώς είναι κοντά στον επισκέπτη και μοιράζονται την εμπειρία τους κατά την ξενάγηση, μεταφέροντας κομμάτι της ιστορίας, του πολιτισμού, της τέχνης και του τρόπου ζωής.

Στη συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού-Τοκαλή παρευρέθηκαν οι τοπικοί Διπλωματούχοι Ξεναγοί Βόλου: Νικόλαος-Βαρτιβάν (Βάνης) Βαλωμένος, Γεωργία Παβέλη, Γιώτα Πάντου, Γεώργιος Σαββανάκης και Ελευθερία Ψωμά.