Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023 23:41
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οδυνηρές οι ώρες του τραγικού σταθμάρχη στη φυλακή


Σε κελί με άλλους τρεις κρατούμενους κρατείται ο 59χρονος σταθμάρχης. Οι συγκρατούμενοί του δεν έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα καθώς υπάρχει ο φόβος να δεχτεί επίθεση για την ασύλληπτη τραγωδία στα Τέμπη, η οποία είναι γνωστή από τη πρώτη στιγμή και εντός των φυλακών της Λάρισας. Έτσι, ο κίνδυνος ελαχιστοποιείται στο μέγιστο δυνατό.

Αρνείται να μιλήσει για την τραγωδία

Ο προφυλακισμένος σταθμάρχης της Λάρισας κρατείται στην 4η πτέρυγα των φυλακών της Λάρισας, στο ισόγειο του σωφρονιστικού ιδρύματος, μαζί με κρατούμενους οι οποίοι κάνουν καθημερινά μεροκάματα και ζητά μόνο τα απαραίτητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνει ακόμη σαστισμένος, δίχως να μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας.

Ο σταθμάρχης είναι ολιγομίλητος, χαμένος στις σκέψεις του. Δεν θέλει να προαυλίζεται και αρνείται να αναφέρει ή να ακούσει κάποιον άλλο να αναφέρεται στη σιδηροδρομική τραγωδία. Μάλιστα, δεν παρακολουθεί τα όσα μεταδίδονται στην τηλεόραση, ενώ το μόνο που έχει ζητήσει μέχρι στιγμής, να έχει μαζί του, είναι ένα μικρό ραδιόφωνο.

Ο 59χρονος αποφεύγει να έχει την παραμικρή επαφή με άλλους κρατούμενους. Με τους μόνους που έχει συνομιλία είναι με τη σύζυγό του, είτε από το τηλέφωνο, είτε όταν εκείνη τον επισκέπτεται στις φυλακές και με τους δικηγόρους του, οι οποίοι του περιγράφουν το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η υπεράσπισή του.

Οι ευθύνες στους άλλους

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος σταθμάρχης, θα ισχυριστεί ότι:

-Δεν εκπαιδεύτηκε ποτέ στην τηλεδιοίκηση

-Δεν του είχαν δείξει όλες τις λειτουργίες του πίνακα ελέγχου

-Ο πίνακας ελέγχου κυκλοφορίας υπολειτουργούσε

-Τα κλειδιά στο σύστημα είχαν πρόβλημα

Τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα αναζητούν οι εφέτες ανακριτές, μέσα από τις καταθέσεις που λαμβάνουν από συναδέλφους του σταθμάρχη που εκπαιδεύτηκαν μαζί αλλά και από παλαιότερους συναδέλφους του, που γνωρίζουν πώς λειτουργεί το σύστημα.

Το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, πάντως, αποκαλύπτει ότι ο συγκεκριμένος σταθμάρχης, είχε σίγουρα εκπαιδευτεί λιγότερες ώρες από τις απαιτούμενες.

Με μεγάλο ενδιαφέρον, αναμένονται τα όσα πρόκειται να υποστηρίξουν οι δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας και ο επιθεωρητής – προϊστάμενός τους, τους οποίους πλέον βαραίνουν οι ίδιες κατηγορίες με τον προφυλακισμένο σταθμάρχη.

 

 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com