Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024 15:14
LIFE

Στέφανος Κορκολής: «Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο στη ζωή μου»


Ο Στέφανος Κορκολής σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο «MEGA Καλημέρα» μίλησε για τα τραγούδια που του απέρριψαν, για εκείνους που «τσίνησαν» όταν έκανε ποπ τραγούδια, καθώς και τα παιδικά του χρόνια.

«Το παιχνίδι μου ως παιδί ήταν το πιάνο, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι έπαιζα από 4 ετών. Στην ζωή μου δεν έχω κάνει «ορειβασία». Δεν μπορώ να δω την τέχνη ως κορυφή, νιώθω πάντα πρωτάρης. Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο στη ζωή μου. Ήρθα στην Ελλάδα από το Παρίσι και μου λένε γράψε για την Μούσχουρη. Δεν μου έλεγαν καλύτερα να πάω πίσω στο Παρίσι;», δήλωσε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Έστειλα κασέτες με τραγούδια για την Νανά Μούσχουρη, της τις έστειλαν και δεν της αρέσαν. Ήταν οι «Πέντε Άνεμοι». Το 2006 ήρθε η Νάνα Μούσχουρη να της γράψω τραγούδια, της είπα ότι είχα στείλει τραγούδια και τα είχε απορρίψει. Όταν είχα κάνει το «Θες» δεν πέρασε ποτέ, πάρα το ότι ήταν τα αγαπημένα του Μητροπάνου. Έντεκα χρόνια μετά το πήρε η ίδια εταιρεία. Ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν ψυχάρα. Τον είχα ακούσει στα 5 μου και λέω στη μαμά μου, τι είναι αυτό που ακούω;».

Για τις συνεργασίες του με καλλιτέχνες ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Πιο ανοιχτόμυαλος άνθρωπος από την Δήμητρα Γαλάνη δεν γίνεται. Κάποιοι τσινάνε που έκανα ποπ, αλλά μπορεί και να το κάνουν καλοπροαίρετα».

«Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη είναι οικογένεια, είναι η καλύτερη μου φίλη. Θα ήθελα πολύ να είχα γράψει για τον Πασχάλη Τερζή, η φωνή του με συγκινεί βαθύτατα», πρόσθεσε.

Ο Στέφανος Κορκολής εμφανίζεται στην «Η αυλή των θαυμάτων» στο Μέγαρο Μουσικής