MobileΆλλες Ειδήσεις

Σουβλάκι: Πότε είναι θερμιδική βόμβα, πότε υγιεινή επιλογή [πίνακες]




Το σουβλάκι, είτε τυλιχτό είτε σκέτο, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες διατροφικές απολαύσεις που διαχρονικά είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα.

Πολλοί, ωστόσο, προβληματίζονται για τις θερμίδες και τα λιπαρά που μπορεί να έχει ένα τυλιχτό με σουβλάκι, γύρο ή κεμπάπ, με αποτέλεσμα να βάζουν «φρένο» στην επιθυμία τους, συχνά αποκλείοντάς το τελείως από τη διατροφή τους. Τι είναι όμως τελικά το σουβλάκι; Είναι όντως ένα junk food, μια θερμιδική «βόμβα», όπως συχνά το ονομάζουν κάποιοι; Ή μήπως είναι μια εξαιρετική επιλογή που μπορεί να έχει και χαμηλές θερμίδες;

Όπως εξηγεί στο iefimerida.gr η διαιτολόγος – διατροφολόγος Μαρία Χαλκιά το σουβλάκι μπορεί να είναι και τα… δυο: Και μια επιλογή με πολλές θερμίδες, αλλά και μια υγιεινή εναλλακτική για street food.

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ




Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com