
Σκιάθος: Προφυλακιστέος ο πατέρας, εξετάζεται η μεταχείριση του γιου για τα 13 κιλά χασίς
Προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στον Ανακριτή Βόλου, κρίθηκε ο 68χρονος που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στη Σκιάθο, την ώρα που είχε παραλάβει σακβουαγιάζ με 13 κιλά χασίς και ετοιμαζόταν για «χρυσές δουλειές». Ο 68χρονος σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών, δεν έπεισε όταν ισχυρίστηκε ότι πήγε να κάνει… εξυπηρέτηση.
«Μια εξυπηρέτηση πήγα να κάνω. Απλώς θα μετέφερα τα σακβουαγιάζ και θα κρατούσα 400 γραμμάρια χασίς για προσωπική χρήση», φέρεται να υποστήριξε ο 68χρονος κατά την απολογία του στον Ανακριτή, όμως ο ισχυρισμός του δεν έπεισε. Κρίθηκε προφυλακιστέος μέχρι να οριστεί δικάσιμος και να εξεταστεί η υπόθεσή του.
Ωστόσο, Ανακριτής και Εισαγγελέας διαφώνησαν για την περίπτωση του 30χρονου γιου του, ο οποίος φέρεται να ήταν τσιλιαδόρος. Ο 30χρονος ήταν επίσης στο λιμάνι και επιτηρούσε όταν ο πατέρας του φόρτωνε τα σακβουαγιάζ στο αυτοκίνητο και κατά πληροφορίες επιχείρησε να διαφύγει όταν αντιλήφθηκε ότι οι άνδρες που πλησίασαν τον πατέρα του, ήταν λιμενικοί. Κατά την απολογία του υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και ότι έτυχε να βρίσκεται στο λιμάνι εκείνη την ώρα.
Για τον 30χρονο και αν θα κριθεί προφυλακιστέος ή όχι, θα αποφανθεί το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, εντός πέντε ημερών. Μέχρι τότε, ο 30χρονος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Το κύκλωμα που ετοιμαζόταν να κάνει χρυσές δουλειές στη Σκιάθο με κέρδη άνω των 300.000 ευρώ από την προώθηση των ναρκωτικών, ξεσκέπασαν λιμενικοί μετά από συντονισμένη επιχείρηση.
Εμφανίστηκαν ως επιβάτες που θα πήγαιναν ημερήσια εκδρομή στη Σκιάθο με τουριστικό σκάφος, στο οποίο βρίσκονταν και ασυνόδευτοι ταξιδιωτικοί σάκοι.
Το κόλπο που είχαν στήσει ναρκέμποροι ήταν απλό. Θα έδιναν τους σάκους σε τουριστικό σκάφος στο Αχίλλειο για να τους παραλάβουν συνεργάτες τους στη Σκιάθο. Κανένας δεν θα υποψιαζόταν το παραμικρό. Θα απέφευγαν τον έλεγχο των λιμενικών στον Βόλο, ενώ δεν θα άφηναν πίσω τους ίχνη, αφού δεν είχαν αφήσει στοιχεία ούτε του αποστολέα των αποσκευών ούτε και του παραλήπτη.
Όμως, οι ασυνόδευτοι σάκοι προκάλεσαν εντύπωση. Στην Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Βόλου σήμανε συναγερμός. Το κύκλωμα που τα είχε υπολογίσει όλα, δεν είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο πως με το τουριστικό σκάφος θα ταξίδευαν ανάμεσα σε τουρίστες λιμενικοί!
Ετσι τα σχέδια χάλασαν. Το ημερόπλοιο πριν φτάσει Σκιάθο έκανε πρώτα μία στάση στον Πλατανιά. Η παρουσία των λιμενικών με διακριτικά ρούχα ενισχύθηκε. Ταξίδεψαν μαζί με τους τουρίστες για το νησί του Παπαδιαμάντη και στο παλαιό λιμάνι περίμεναν.
Τότε εμφανίστηκε ο 68χρονος για να παραλάβει τα σακβουαγιάζ. Τα πήρε και τα φόρτωνε στο αυτοκίνητό του, όταν τον πλησίασαν λιμενικοί, οι οποίοι συνέλαβαν και τον γιο του που επιχείρησε να διαφύγει όταν διαπίστωσε την παρουσία τους.












