1 2
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024 19:10
Άλλες Ειδήσεις

Σεξ – Διάρκεια: Πόσα λεπτά θεωρούνται ιδανικά; Η απάντηση θα σας εκπλήξει


Όταν μιλάμε για τη διάρκεια του σεξ οι απόψεις διίστανται – Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η διάρκεια είναι συνυφασμένη με την απόλαυση, ενώ άλλοι προτιμούν τις γρήγορες και πιο… συμπυκνωμένες επαφές – Τι λένε οι έρευνες και τι υποστηρίζουν οι ειδικοί;

Σύμφωνα με μελέτη  σε ετερόφυλα ζευγάρια από πέντε διαφορετικές χώρες σχετικά με τη μέση διάρκεια του σεξ, η κολπική επαφή διαρκεί περίπου 5,4 λεπτά πριν την εκσπερμάτιση του άνδρα. Από τρία έως 13 λεπτά θεωρείται μια φυσιολογική διάρκεια για το κολπικό σεξ, σύμφωνα με ειδικούς που διενήργησαν σχετική έρευνα το 2005, ενώ πρόσφατη μελέτη του 2020 υποστηρίζει ότι η μέση γυναίκα χρειάζεται 13,41 λεπτά για να φτάσει σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ με έναν ερωτικό σύντροφο, ενώ χρειάζεται και ενέργειες πέραν της διείσδυσης.

Κατά μέσο όρο, γυναίκες και άνδρες που βρίσκονται σε σχέση αναφέρουν ότι τα προκαταρκτικά διαρκούν 11 και 13 λεπτά αντίστοιχα, όπως αναφέρει μελέτη  σε ετερόφυλα ζευγάρια. Συγκεκριμένα οι άνδρες έτειναν να αναφέρουν ότι τα προκαταρκτικά διαρκούσαν λιγότερο σε σχέση με τη διάρκεια που ανέφεραν οι γυναίκες, αλλά και τα δύο φύλα υποστήριζαν ότι το σεξ διαρκούσε περίπου επτά λεπτά.

Η εξαίρεση στον κανόνα αυτό μπορεί να αφορά στις ομόφυλες σχέσεις μεταξύ γυναικών: Μια μελέτη του 2014 βρήκε ότι ο μέσος χρόνος του σεξ μεταξύ γυναικών σε ομόφυλες σχέσεις ήταν τα 35-40 λεπτά, σε σύγκριση με τα 15-30 λεπτά στις σχέσεις διαφορετικών φύλων και στις σχέσεις μεταξύ ανδρών. Σχεδόν το 20% των γυναικών σε σχέσεις του ίδιου φύλου ανέφεραν ότι η ερωτική πράξη διαρκούσε τουλάχιστον μία ώρα.

Υπάρχει ιδανική διάρκεια στο σεξ;

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ιδανική διάρκεια στο σεξ, εκτός από αυτό που κάνει τον καθένα να αισθάνεται καλύτερα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως κατά μέσο όρο τα επτά έως 13 λεπτά είναι μια «επιθυμητή» διάρκεια για το κολπικό σεξ, με το ένα έως δύο λεπτά να θεωρείται «πολύ λίγο», τα τρία έως επτά λεπτά να θεωρούνται «επαρκής χρόνος» και τα 10 έως 30 λεπτά να θεωρούνται «πολύ».

Παρόλα αυτά, οι αριθμοί ποικίλλουν από έρευνα σε έρευνα: Σε  μελέτη του 2010 σε 300 ετερόφυλα παντρεμένα ζευγάρια, οι γυναίκες ήθελαν το κολπικό σεξ να διαρκεί κατά μέσο όρο 16 λεπτά. Μια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το 2019 στο Twitter με τη συμμετοχή 2.380 ανθρώπων σχετικά με τον χρόνο τερματισμού της διείσδυσης βρήκε ότι το 61% ήθελε η διείσδυση να διαρκεί 5-10 λεπτά, σε σύγκριση με το 26% που ανέφεραν ότι θέλουν να διαρκεί περισσότερα από 11 λεπτά.

Όπως γίνεται κατανοητό, υπάρχουν διάφορες απόψεις σχετικά με αυτό που θεωρείται ιδανικό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συμφωνία για το αν τελικά το μεγαλύτερης διάρκειας σεξ είναι καλύτερο ή χειρότερο. Μια άλλη δημοσκόπηση σε 819 άτομα με την ερώτηση «Βαριέστε ποτέ κατά τη διάρκεια της διείσδυσης ή σκέφτεστε ότι θέλετε να τελειώσει;» το 82% των συμμετεχόντων απάντησε θετικά. Αντίθετα, σε προηγούμενη έρευνα του 2010, το 43% των παντρεμένων γυναικών που ρωτήθηκαν απάντησε ότι ήθελαν το κολπικό σεξ να διαρκεί περισσότερο, το 39% ότι ένιωθε καλά με την τρέχουσα διάρκεια και μόλις το 18% ότι ήθελε να διαρκεί λιγότερο.

Καταληκτικά, οι άνδρες και οι γυναίκες που βρίσκονται σε σχέση θέλουν τα περίπου 18-19 λεπτά της σεξουαλικής πράξης να αφορούν και σε κάτι πέρα της ουσιαστικής σεξουαλικής επαφής, όπως συμπεραίνει μελέτη του 2004 σε ετερόφυλα ζευγάρια.