1 2
Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024 19:31
ΜαγνησίαΤοπικά

Σε κατάσταση «υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς» κατηγορία 4 και αύριο Παρασκευή η Μαγνησία


Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς παρουσιάζει τμήμα της Περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας,να βρίσκεται και αύριο Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 στην ¨Κατάσταση 4” (δηλ Υψηλός Κίνδυνος).

Η υπόλοιπη Θεσσαλία σύμφωνα με το χάρτη θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (υψηλός κίνδυνος).

Κατόπιν αυτού επισημαίνεται ότι ισχύουν όλα τα μέτρα που εκδόθηκαν έως τώρα και συνιστάται και πάλι να ακολουθούνται οι οδηγίες ατομικής προστασίας και να εφαρμόζονται τα μέτρα ετοιμότητας των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-06-2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣΣτην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, θα εκδηλωθούν βροχές καικαταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑΣτα βορειοανατολικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Στιςυπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές μέχρι τιςμεσημβρινές – απογευματινές ώρες.Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στανοτιοανατολικά.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στοΙόνιο και τη Κρήτη 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει γενικά μικρή πτώση. Στα βόρειαηπειρωτικά η μέγιστη τιμή θα φθάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, στοεσωτερικό της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 38 βαθμούς Κελσίου.Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και τοπικά σταΔωδεκάνησα και την Κρήτη τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗΚαιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με όμβρους και σποραδικέςκαταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου ταφαινόμενα θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚαιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα στα νότιατις πρωινές ώρες θα είναι πιο πυκνές.Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 με 34 στα νησιά Ιονίου και σταηπειρωτικά έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚαιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι τις μεσημβρινέςώρες.Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι 5 με 6μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 με 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗΚαιρός: Γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις.Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στην Κρήτη έως 7μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 με 36 και στην Κρήτη έως 37 με 38βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚαιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις.Ανεμοι: Στα βόρεια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέριβορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5και τοπικά έως 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 με 36 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 37με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑΚαιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι.Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στις Σποράδες έως 6μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.ΑΤΤΙΚΗΚαιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις μέχρι τις μεσημβρινέςώρες.Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι 4 με 6μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικάπαραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΚαιρός: Αρχικά νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και από το μεσημέριγενικά αίθριος.Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.