ΒόλοςΤοπικά

Σε δίκη Βολιώτες για εμπρησμό πρακτορείου ΟΠΑΠ και καφέ μπαρ

Αρχισε χθες και συνεχίζεται αύριο Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κακουργημάτων Λάρισας η εκδίκαση υπόθεσης εμπρησμού πρακτορείου ΟΠΑΠ και καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος το 2015 στον Βόλο.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται δύο Βολιώτες ηλικίας 36 και 64 ετών, ο ένας ως ο δράστης και ο δεύτερος ως ο ηθικός αυτουργός, κατηγορούμενοι για την πρόκληση έκρηξης με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό σε πρακτορείο ΟΠΑΠ, από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα αντικείμενα και για την πυρκαγιά σε καφέ μπαρ.

Η υπόθεση που αρχικά παραπέμφθηκε ως κακούργημα υποβαθμίστηκε σε πλημμέλημα με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα. Μάλιστα με πρόταση Εισαγγελέα και λόγω αλλαγής των Κωδίκων αποφασίστηκε να μην ακουστούν οι απομαγνητοφωνήσεις συσχετιζόμενης υπόθεσης που αφορά σε εκβίαση καταστηματαρχών για παροχή προστασίας και στην οποία είχαν κατηγορηθεί ότι εμπλέκονταν οι δύο κατηγορούμενοι πλην όμως σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, δεν προέκυψε εμπλοκή για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δεν προκύπτουν.

Κατά την ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν ως μάρτυρες αστυνομικός, πυροσβέστης και ιδιοκτήτες των δύο επιχειρήσεων.

Το δικαστήριο διέκοψε λόγω παρέλευσης ωραρίου για αύριο Παρασκευή, οπότε και θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης.