1 2
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024 23:43
Αθλητικά

Ρώμη: Η Στεφανίδη έγραψε ιστορία με ασημένιο μετάλλιο και νέο ρεκόρ


Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια, με άλμα στα 4.73μ., έσπασε το φετινό της ρεκόρ και πανηγύρισε το πέμπτο μετάλλιό της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2 χρυσά και 3 ασημένια).

Η Στεφανίδη ξεκίνησε δυναμικά στον τελικό του επί κοντώ, αφήνοντας το 4.28μ. και ξεκινώντας από το 4.43μ.Στην πρώτη της προσπάθεια, πραγματοποίησε ένα άψογο τεχνικά άλμα, ξεπερνώντας τον πήχη με άνεση.

Συνεχίζοντας, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια υπερέβη και τα 4.58μ., θέτοντας εκτός τελικού την πρωταθλήτρια Ευρώπης Βίλμα Μούρτο από τη Φινλανδία, η οποία απέτυχε τρεις φορές στο ίδιο ύψος.

Στο 4.68μ., η Στεφανίδη πέρασε το ύψος με την πρώτη προσπάθεια, κατακτώντας την 1η θέση. Η Μόλι Κόντερι (Βρετανία) και η Αντζέλικα Μόζερ (Ελβετία) ισοβαθμούσαν στην 2η θέση, περνώντας το ύψος με την 2η προσπάθεια.

Στο 4.73μ., η Στεφανίδη εκπλήρωσε και το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, με ένα ακόμη καθαρό άλμα στην πρώτη προσπάθεια. Η Κόντερι παρέμεινε στη 2η θέση, περνώντας το ύψος με τη δεύτερη. Η Μόζερ άφησε το 4.73μ. και με δύο προσπάθειες στο 4.78μ., κατάφερε να το περάσει στην πρώτη, παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο.

Την τρίτη θέση κατέκτησε η Κόντερι.