Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023 00:50
ΒόλοςΤοπικά

Ποινή 8 μηνών σε 49χρονο για ενδοοικογενειακή απειλή


Ενοχος κατά πλειοψηφία κρίθηκε χθες από το Τριμε￾λές Πλημμελειοδικείο Βόλου 49χρονος από νησί των Β. Σποράδων για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής απειλής.

Ο κατηγορούμενος δικαζόταν χθες για το προαναφε￾ρόμενο αδίκημα, καθώς και για εξύβριση λόγου και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Για τα δύο τελευταία αδι￾κήματα έπαυσε η εναντίον του ποινική δίωξη. Για το πρώτο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 ο 49χρονος πήγε στο κα￾τάστημα που διατηρεί η σύζυγός του, με την οποία σή￾μερα είναι σε διάσταση, ζήτησε να του δώσει το ψυ￾γείο και την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει, θα της κλεί￾σει το μαγαζί. Η παθούσα ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος όσο καιρό ήταν μαζί είχε χειριστική συμπεριφορά και επιθετική όταν κατανάλωνε αλκοόλ.
Από την πλευρά του ο 49χρονος δεν ήταν παρών στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δι￾κηγόρο.

Υπέρ του κατηγορούμενου κατέθεσαν ως μάρτυρες οι κόρες του, οι οποίες είπαν στο δικαστή￾ριο ότι η μητέρα τους είχε εξωσυζυγική σχέση και ήθε￾λε να κάνει τη ζωή της. «Δεν είχαμε φαγητό και θέλαμε μόνο το ψυγείο», ανέφεραν.

Μετά τη δίκη ασκήθηκε έφεση.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com