Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2026 11:44
O μικρός Στέφανος από τη Λάρισα που παραλίγο να καεί ζωντανός πριν 10 χρόνια μεγάλωσε και σηκώνει τη σημαία στην…
ΘεσσαλίαΛάρισα

O μικρός Στέφανος από τη Λάρισα που παραλίγο να καεί ζωντανός πριν 10 χρόνια μεγάλωσε και σηκώνει τη σημαία στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου






Ο μικρός Στέφανος, ο οποίος είχε σωθεί με σοβαρά εγκαύματα από μια καταστροφική πυρκαγιά, επιλέχθηκε να παραστεί ως σημαιοφόρος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης στη Λάρισα, κατά την κατάθεση στεφάνων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η ιστορία του είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Νοέμβριο του 2016, όταν ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα 5ου ορόφου στο κέντρο της Λάρισας. Η οικογένεια δεν είχε ρεύμα λόγω οικονομικών δυσκολιών και χρησιμοποιούσε κερί. Ο Στέφανος, 4 ετών τότε, εγκλωβίστηκε στο δωμάτιο δεμένος στο καροτσάκι του, αλλά σώθηκε την τελευταία στιγμή από τον πυροσβέστη Ηλία Αρβυθά, ο οποίος μπήκε στις φλόγες και τον έβγαλε έξω.

Μετά από 10 χρόνια γεμάτα χειρουργεία, νοσηλείες και μια μεγάλη μάχη για τη ζωή του, ο έφηβος πλέον Στέφανος κρατά με περηφάνια την ελληνική σημαία,και παραλάβει στη Γιάννουλη Λάρισας έχοντας στο πλευρό του τη μητέρα του που τον στήριξε σε όλη αυτή τη δύσκολη διαδρομή αποκατάστασης.

O μικρός Στέφανος από τη Λάρισα που παραλίγο να καεί ζωντανός πριν 10 χρόνια μεγάλωσε και σηκώνει τη σημαία στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου