1 2
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024 04:28
ΕΛΛΑΔΑ

O Γιοβάνοβιτς στην Εθνική – Εκλεισε για δύο χρόνια


Εποχή Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την Εθνική ομάδα, με τον πρώην τεχνικό του Παναθηναϊκό να αναλαμβάνει για τα επόμενα δύο χρόνια!

Στο πρόσωπο του Σέρβου τεχνικού βρίσκει η Γαλανόλευκη τον αντικαταστάτη του Γκουστάβο Πογέτ.

Η νέα διοίκηση της ΕΠΟ, υπό την προεδρία του Μάκη Γκαγκάτση, που θα αναλάβει επισήμως καθήκοντα μετά τις 22 Ιουλίου, είχε θέσει σε προτεραιότητα το θέμα του προπονητή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και κατέληξε σε μία επιλογή από το… πάνω ράφι.

Η πρώτη επικοινωνία με τον Σέρβο τεχνικό έγινε πριν από αρκετές εβδομάδες κι αφού το σχήμα του Μάκη Γκαγκάτση έγινε η μοναδική υποψηφιότητα για τις αρχαιρεσίες της ομοσπονδίας, οι επαφές προχώρησαν και σήμερα οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια.

Πρόκειται αναμφίβολα για έναν προπονητή κοινής αποδοχής, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά στον Παναθηναϊκό για 2,5 χρόνια, πριν αποχωρήσει τον περασμένο Δεκέμβριο, παραμένοντας έκτοτε χωρίς ομάδα.

Ο Γιοβάνοβιτς άφησε το σημάδι του στους Πράσινους αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, έχει πολύ καλή γνώση του έμψυχου δυναμικού και δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Με την επιλογή του πολύπειρου κόουτς, η Εθνική ομάδα ξεκινάει με ενωτικό τρόπο τη νέα προσπάθειά της, καθώς μεταξύ άλλων πρόκειται και για έναν τεχνικό αποδεκτό απ’ όλη τη φίλαθλη Ελλάδα, τόσο για το ποδόσφαιρο που παίζουν οι ομάδες του, όσο και για τη συμπεριφορά του.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για συμβόλαιο δύο ετών, με τον Σέρβο τεχνικό να αναλαμβάνει τη -δύσκολη- αποστολή να επαναφέρει στο δρόμο των επιτυχιών και των μεγάλων διοργάνωσεων την Εθνική ομάδα, μετά από πολλά χρόνια απουσίας.