1 2
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024 10:44
ΘεσσαλίαΚαρδίτσα

Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας ρίχνει την ευθύνη στον δήμαρχο Παλαμά για την τομή στο φράγμα Καλέντζη: «Τον εμπιστεύτηκα κι έδωσα έγκριση»


Την έγκριση του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας είχε το άνοιγμα τομής στο ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη, το βράδυ που ξέσπασε η κακοκαιρία Daniel, με αποτέλεσμα, όπως πολλοί καταγγέλλουν, να πλημμυρίσει ο Παλαμάς.

«Εκείνο το βράδυ, με κάλεσε ο δήμαρχος Παλαμά, ο κ. Σακελλαρίου εν εξάλλω ότι “πλημμυρίζει ο Κοσκινάς και πρέπει να κόψουμε το ανάχωμα” και μου ζήτησε το μηχάνημα» είπε στον Alpha ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Νούσιος.

Μάλιστα, όπως παραδέχθηκε, ο ίδιος έδωσε την έγκρισή του, καθώς εμπιστευόταν τον δήμαρχο λόγω της εμπειρίας του. «Ο κ. Σακελλαρίου είναι δήμαρχος 10 χρόνια, έχει μεγάλη εμπειρία και ξέρει πού πηγαίνουν τα ποτάμια και πού καταλήγουν. Τη δοκιμάσαμε στον “Ιανό” και στον “Διομήδη”», όταν του είχε πει να γίνει τομή στο ανάχωμα, πρόσθεσε.
«Χρειαζόταν και η δική μου έγκριση για να σπάσει το ανάχωμα»

Ερωτηθείς για το τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που ο δήμαρχος δεν είχε εμπειρία, ο κ. Νούσιας ανέφερε ότι είτε θα έστελνε την αρμόδια υπηρεσία, είτε θα πήγαινε στο σημείο ο ίδιος.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο χωματουργός που κατήγγειλε ότι του δόθηκε εντολή να κάνει τομή στο ανάχωμα, «είπε την αλήθεια. Από την περιφέρεια, πήρα τον χωματουργό και του είπα “συνεννοήσου με τον πρόεδρο και κάνε αυτό που πρέπει για να σωθεί το χωριό”. “Ακόμη και το ανάχωμα;”. “Ακόμη και το ανάχωμα”. (…) Χρειαζόταν και η δική μου έγκριση για να σπάσει το ανάχωμα στον ποταμό Καλέντζη».

Ο κ. Νούσιος ανέφερε μάλιστα ότι συμφώνησε με την πρόταση του δημάρχου και εμπιστεύτηκε τον δήμαρχο επειδή στο παρελθόν, όσα είχε προτείνει είχαν λειτουργήσει. Όπως παραδέχθηκε μάλιστα, τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στην περιφέρεια «δυστυχώς δεν υπάρχει αντιπλημμυρικό σχέδιο, όλα δουλεύουν με την πρακτική και με το τι έχει συμβεί στο παρελθόν».