Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023 11:53
Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Τι έλεγε μετά τις εκλογές και γιατί δεν ήθελε να φύγει από το Λευκό Οίκο

epa08951672 US President Donald J. Trump (L) and First Lady Melania Trump exit the White House for the last time before boarding Marine One on the South Lawn, on the morning of Joe Biden's Presidential inauguration, in Washington, DC, USA, 20 January 2021. Joe Biden won the 03 November 2020 election to become the 46th President of the United States of America. EPA/AL DRAGO / POOL

Με κάθε τρόπο φαίνεται πως θέλησε να κρατήσει τη θέση του στο Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020.

Όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος των New York Times, Μάγκι Χάμπερμαν ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι δεν θα έπρεπε να φύγει από το Λευκό Οίκο καθώς ήταν πεπεισμένος ότι κέρδισε τις εκλογές.

Σύμφωνα με την Χάμπερμαν, ο Τραμπ είχε πει σε συνεργάτη του πως «δεν πρόκειται να φύγει». «Δεν φεύγουμε, πώς να φύγεις όταν κέρδισες τις εκλογές;» συμπλήρωσε μιλώντας σε άλλο στέλεχος της κυβέρνησής του.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η δημοσιογράφος των New York Times, δεν είχε από την πρώτη στιγμή αυτή τη στάση ο Ντόναλντ Τραμπ. Όπως αναφέρει, σε έναν συνεργάτη του μετά την εκλογική διαδικασία είχε πει πως «κάναμε ό,τι καλύτερο».

Αργότερα η διάθεσή του άλλαξε και άρχισε να λέει ότι δεν θα φύγει από τον Λευκό Οίκο, γιατί όπως έλεγε «μου έκλεψαν τη νίκη». Αντίθετα, δημοσίως ο Τραμπ υποστήριζε ότι δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα. «Φυσικά και θα φύγω και το γνωρίζετε» ανέφερε.

Η Χάμπερμαν αναφέρει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ρωτούσε όσους έβρισκε μπροστά του για τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει. Και σύμφωνα με τη δημοσιογράφο των ΝΥΤ, ρωτούσε τους πάντες, ακόμα και τον υπηρέτη που του έφερνε στο Οβάλ Γραφείο το αγαπημένο του αναψυκτικό.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισαν όλοι, κανένας δεν ήθελε να «σπάσει τη σαπουνόφουσκα» που ζούσε ο Τραμπ και να του πει πως δεν συμφωνεί με το μύθο της κλοπής του εκλογικού αποτελέσματος.

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com