1 2
Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024 14:43
ΒόλοςΤοπικά

Νίκη Βόλου: Βενέτης κερνάει – Βενέτης πίνει; –  «σεισμός» από ρεπορτάζ της «Α»  – Κάνει λόγο για «οσμή σκανδάλου» και διαπλοκή από επιφανή στελέχη Παπαπέτρου


Μια υπόθεση με οσμή σκανδάλου και διαπλοκής εργολαβικών και ποδοσφαιρικών συμφερόντων, με επίκεντρο την ιστορική ομάδα της Νίκης Βόλου, αλλά και επιφανή στελέχη της παράταξης «Συμμαχία Για τον Βόλο», που με επικεφαλής τον δικηγόρο, Νικ. Παπαπέτρο διεκδικεί τη δημαρχία του Βόλου, δημοσιεύει με εκτενές  ρεπορτάζ της η πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» ,  ρεπορτάζ που υπογράφει ο γνωστός δημοσιογράφος Αλέξανδρος Σόμογλου.

Συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ της  εφημερίδας με τίτλο « Η Νίκη Βόλου και η «χειραγώγηση»  – Η οικογένεια Βενέτη, οι δημοτικές εκλογές και μια «οσμή» σκανδάλου στην κοινωνία της πόλης», αναφέρονται τα εξής:

“Mε τις δημοτικές εκλογές να βρίσκονται προ των πυλών, ο αθλητισμός μοιάζει να γίνεται ξανά «εργαλείο χειραγώγησης της κοινής γνώμης», με υποψήφιους δημάρχους ή δημοτικούς συμβούλους να αξιοποιούν τις θέσεις τους σε αθλητικούς συλλόγους για να καρπωθούν πολιτικά οφέλη.

Οι καταγγελίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας δεκάδες. Τα φαινόμενα θλιβερά και νοσηρά. Και τα ερωτήματα μοιάζουν αμείλικτα. Ο δοκιμαζόμενος Βόλος δεν αποτελεί, δυστυχώς, εξαίρεση στον κανόνα, με την ιστορική Νίκη να βρίσκεται στο επίκεντρο μιας ιδιότυπης σύνδεσης με τον πρωτοεμφανιζόμενο συνδυασμό «Συμμαχία για τον Βόλο» του υποψηφίου δημάρχου Νίκου Παπαπέτρου.

Η ταύτιση προσώπων του οργανογράμματος της Νίκης Βόλου με το ψηφοδέλτιο της «Συμμαχίας» είναι εξόφθαλμη. Ο ίδιος ο Νίκος Παπαπέτρος είναι δικηγόρος του προσφυγικού σωματείου. Η Φωτεινή Κοκκινάκη και ο Αργύρης Χαδούλης είναι μέλη του ΔΣ της Νίκης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Η εργολαβία

Το πρόσωπο όμως για το οποίο γεννούνται τεράστια ερωτήματα είναι αυτό του αντιπροέδρου της Νίκης, Βασίλη Βενέτη, αδελφού του γνωστού γιατρού και αρχηγικού στελέχους της «Συμμαχίας», καθώς εκτός των άλλων φέρεται να εμπλέκεται με εργολαβία ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ στο γήπεδο της ομάδας, παρά το γεγονός ότι προκύπτει καταφανώς σύγκρουση συμφερόντων.

Το χρονικό της συγκεκριμένης εργολαβίας γεννά… σκιές και ερωτήματα:

29/3/2019: Βγαίνει η διακήρυξη του έργου «Συντήρηση και βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου “Παντελής Μαγουλάς”» προϋπολογισμού 329.000 ευρώ. 2/9/2019: Κατακυρώνεται το έργο στην ανάδοχο εταιρεία Τεχνική Βασίλης Βενέτης και ΣΙΑ ΕΕ. Του αντιπροέδρου της Νίκης…

4/10/2019: Ο Βασίλης Βενέτης αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, όντας παράλληλα μέλος της διοικούσας επιτροπής του ποδοσφαιρικού τμήματος. 4/12/2020: Εγκρίνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η πρώτη συμπληρωματική σύμβαση του έργου ύψους 154.240 ευρώ.

Δηλαδή η τεχνική εταιρεία του Βασίλη Βενέτη εισπράττει συνολικά 483.240 ευρώ.

Και εδώ γεννάται μία μεγάλη απορία. Παρά το γεγονός ότι η ελληνική νομοθεσία αλλά και οι όροι διακήρυξης του έργου κάνουν λόγο ξεκάθαρα για «σύγκρουση συμφερόντων» (απαγορεύοντας ρητά κάθε είδους αθέμιτο επηρεασμό της λήψης αποφάσεων της αναθέτουσας Αρχής ή απόκτησης αθέμιτου πλεονεκτήματος στη διαδικασία σύμβασης), η συγκεκριμένη εργολαβία κρύβει μία «ιδιαίτερη» λεπτομέρεια: ο άνθρωπος που ανέλαβε το έργο βρισκόταν ανάμεσα στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Νίκης που συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία ανάθεσής του!

«Άρωμα» διαπλοκής

Το παραδέχτηκε άλλωστε, εμμέσως πλην σαφώς, ο ίδιος ο Βασίλης Βενέτης, ο οποίος επιχείρησε να καρπωθεί τα βελτιωτικά έργα που πραγματοποιήθηκαν στη θρυλική «κλούβα», εμφανιζόμενος μαζί με τη Φωτεινή Κοκκινάκη σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό της Νίκης στο YouTube.

Εκεί αμφότεροι αποκάλυψαν ότι είχαν άμεση πρόσβαση στη μελέτη του έργου! Το γεγονός αυτό όμως ουδόλως ενόχλησε τον Βασίλη Βενέτη που, συμπληρώνοντας το Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Προμήθειας (ΕΕΕΠ), απάντησε ότι δεν είχε ούτε άμεση ούτε έμμεση συμμετοχή στη διαδικασία σύναψης σύμβασης.

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο Βόλος είναι μια «οσμή» διαπλοκής εργολάβων, παραγόντων και πολιτικών. Και τα ερωτήματα που τίθενται πρέπει να απαντηθούν πριν φτάσουν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της Μαγνησίας στις κάλπες. Ας ξεκινήσουμε από το πιο βασικό: πόσο ανιδιοτελής είναι τελικά η ενασχόληση της οικογένειας Βενέτη με τη Νίκη Βόλου;”

Η απάντηση Βενέτη

Στο δημοσίευμα της Απογευματινής απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Βασίλης Βενέτης, αναφέροντας αναλυτικά: «Σ’ αυτό που θα συμφωνήσω μ’ αυτόν που έγραψε το συγκεκριμένο άρθρο αλλά και σε αυτούς που το αναδημοσίευσαν είναι ότι θα ζητηθούν απαντήσεις (και δημοσίως αλλά και στις δικαστικές αίθουσες) για το που υπάρχει διαπλοκή σε έναν ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, πως επηρεάστηκε η αναθέτουσα αρχή, η περιφέρεια δηλαδή και ποιο είναι το αθέμιτο πλεονέκτημα που απέκτησα…

Αλλά αυτό είναι προσωπικό μου ζήτημα και πριν να ασχοληθώ με τα διοικητικά αυτού του μεγάλου συλλόγου ήξερα πολύ καλά ότι θα δεχτώ τέτοιου είδους επιθέσεις και ήμουν έτοιμος γι’ αυτές. Επειδή ζούνε μέσα στη λάσπη έχουν μάθει να την πετάνε οπού βρούνε για να βάλουν και τους άλλους στη λάσπη τους.

Το ζήτημα όμως είναι άλλο!! Κάποια στιγμή οι μάσκες πέφτουν και δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι κάποιοι δεν θέλουν την πρόοδο αυτού του συλλόγου ..

Η ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΛΑΜΠΕΙ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!!

Θα καταλήξω με ένα σύνθημα που λένε οι οπαδοί μας.

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΚΛΟΥΒΑ ΝΙΚΗ ΟΛΕ ΟΛΕ!!».