ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα «πυρά» Καμμένου σε Κοτζιά: Πρωτοφανής απάτη, θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη

Με νέα «πυρά» κατά του πρώην ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, και την εκτίμηση ότι «η μόνη λύση για την πατρίδα είναι μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας», εμφανίστηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος, δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με τον κ. Κοτζιά, έκανε λόγο για «απάτη που δεν έχει ξαναγίνει σε βάρος του ελληνικού δημοσίου».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι «ο κ. Κοτζιάς θα οδηγηθεί τουλάχιστον στη δικαιοσύνη. Τα στοιχεία που προκύπτουν πλέον και από τις απαντήσεις τις κοινοβουλευτικές που στέλνει ο κ. Κατρούγκαλος. Εδώ μιλάμε για μία απάτη που δεν έχει ξαναγίνει στο ελληνικό δημόσιο. Την απάτη την έκανε ο κ. Κοτζιάς. Ο κ. Κοτζιάς έστησε τον διαγωνισμό αυτό» σημείωσε και προσέθεσε πως «ο διαγωνισμός στην προκήρυξη του στο φυλλάδιο στην ΕΕ είναι διαφορετικός από αυτόν που υπάρχει στην εφαρμογή της σύμβασης. Η σύμβαση ακόμα δεν έχει δοθεί στη Βουλή. Δεν υπάρχει η σύμβαση αυτή ούτε στο υπουργείο Εξωτερικών, στο νομικό τμήματα του ΥΠΕΞ δεν έχει πάει ακόμα η σύμβαση και πέραν αυτού η εταιρεία που έχει γίνει δείχνει ζημίες».

«Είναι ξεκάθαρα απάτη»

Συνεχίζοντας στον ίδιο, επιθετικό τόνο, ο Πάνος Καμμένος είπε:

«250.000 βίζες το χρόνο και δεν έχει αποδώσει ούτε ένα ευρώ. Είναι ξεκάθαρα απάτη. Και το υποστηρίζω και θα υποστηριχθεί στη Δικαιοσύνη για να καταλάβει ο ελληνικός λαός οι βίζες το χρόνο είναι 250 εκατ. από αυτές τις χώρες. Η σύμβαση έχει αξία 15 εκατομμύρια. Βάσει του δικαίου των συμβάσεων η σύμβαση εκτιμάται γύρω στο 1 δισ. Από το 1 δισ. πήγε στα 15 εκατομμύρια. Η εταιρεία που την πήρανε είναι εταιρείες που είχαν αρχικό κεφάλαιο κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ».

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε ότι δεν γνωρίζει αν πήρε χρήματα ο κ. Κοτζιάς και πως αν συνέβη κάτι τέτοιο «θα το βρει η δικαιοσύνη».

Ο κ. Καμμένος ανέφερε, ακολούθως, ότι η προκήρυξη της εν λόγω σύμβασης «δεν έχει σχέση με την εφαρμογή της. Δεν έχει ακολουθήσει το δίκαιο των συμβάσεων. Εχουμε καταθέσει μία επίκαιρη επερώτηση που θα συζητηθεί και όλα αυτά τα στοιχεία θα πάνε στη Δικαιοσύνη. Άρα ο κ. Κοτζιάς σίγουρα δεν θα είναι. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι ο κ. Τσίπρας τον ξήλωσε όταν εγώ του έδωσα τον φάκελο των στοιχείων. Πέραν αυτού ξήλωσε και τους συνεργάτες του, ο δε κ. Κόκκινος γγ του υπουργείου έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που επικοινώνησε με καταζητούμενο με διεθνή ένταλμα σύλληψης ζητώντας στοιχεία για τον Καμμένο. Επικοινώνησε με διωκόμενο στην Κοπεγχάγη ζητώντας του σε τηλεφωνική επικοινωνία στοιχεία για τον Καμμένο» πρόσθεσε.

Οι εκλογές και η κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στον προγραμματισμένο χρόνο τους, τον Οκτώβριο.

«Τώρα που βγαίνουμε από μία δύσκολη εποχή και μπαίνουμε σε μία νέα, στην οποία η Ελλάδα μετατρέπεται σε έναν ενεργειακό κόμβο, η μόνη λύση για την πατρίδα είναι μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ενός μεγάλου συνασπισμού, στην οποία θα χαράξουμε εθνικό πρόγραμμα και εθνικές γραμμές»σημείωσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι «οι μόνοι πραγματικοί σύμμαχοί μας είναι οι ΗΠΑ» ιδιαιτέρως στον τομέα του ενεργειακού, ενώ υποστήριξε ότι «μέσω του ενεργειακού ουσιαστικά λύνεται το Κυπριακό».

«Είμαστε ευρωσκεπτικιστές»

Ερωτηθείς για τις προσεχείς ευρωεκλογές ο κ. Καμμένος είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα παρουσιάσουν το ευρωψηφοδέλτιό τους στις 16 Απριλίου και υπογράμμισε ότι ο ίδιος μάλλον δεν θα είναι υποψήφιος.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε ευρωσκεπτικιστές. Είμαστε η εγγύηση για τα εθνικά θέματα – στα οποία δεν κάναμε ποτέ πίσω – και για τα θέματα της Ορθοδοξίας» πρόσθεσε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία «πατερίτσα του ΣΥΡΙΖΑ» σε πολλά νομοσχέδια και συμπλήρωσε:

«Η ΝΔ βρήκε τον ΣΥΡΙΖΑ και της έκανε τη δουλειά γιατί πέρασε πράγματα που η ίδια δεν θα μπορούσε να τα περάσει».

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών ο Πάνος Καμμένος τη χαρακτήρισε «προδοτική» και τόνισε ότι εξαιτίας αυτής τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορούν να περάσουν πάνω από τη Λάρισα».

«Δεν είμαστε καθόλου περήφανοι για αυτά που δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε», είπε.